Scenfolket tar farväl av Grand med humor

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Ser du fram emot en lugn och skön helg? Glöm det! Åtminstone om du ska se teatergruppen Scenfolkets förställning ”Två + Två = Sex”. I den bjuds det på allt annat än lugn och ro.

Thomas kommer hem en fredagkväll och hoppas på en lugn helg. Till hans förskräckelse överraskar hans fru Marianne honom med att berätta att hennes karltokiga mamma ska komma på besök över helgen.

Så börjar farsen som bjuder på många skratt, enligt Monica Alfredsson som spelar rollen som svärmor.

– Vi har repat sedan i januari och skrattar fortfarande åt humorn i de olika scenerna, säger hon.

De senaste åren har Scenfolket satt upp större musikaler. I år blir det en något mer avskalad föreställning.

– Många av dem som var med tidigare har slutat av olika anledningar, någon har flyttat och någon har bytt skola till exempel. Därför berstämde vi oss för att, istället för ytterligare en show, satsa på en fars med musikaliska inslag, säger Monica Alfredsson och berättar att föreställningen innehåller sex låtar som teatergruppen har skrivit egna texter till.

Under de 36 år Scenfolket har funnits har de hunnit sätta upp 175 produktioner. De senaste 20 åren har de framfört sina föreställningar på Grands teaterscen i Trelleborg.

– Detta blir vårt sista år på Grand eftersom de vill ta väck scenen. Nästa år vet vi inte var vi ska vara någonstans, säger Monica Alfredsson.

”Två + Två = Sex” blir dessutom hennes sista föreställning. Vid 71-års ålder orkar inte kroppen längre.

– Detta blir min paradföreställning. Jag älskar rollen som svärmor, säger Monica Alfredsson.

MISSA INTE!

Fem föreställningar ges: Lördag 11 nov klockan 15, fredag 17 nov klockan 19, lördag 18 nov klockan 15, fredag 24 nov klockan 19 och lördag 25 nov klockan 15.

Publicerad 05 November 2017 06:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag