Fortfarande inga nya utegym i sikte

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Många Trelleborgare vill att det byggs ett nytt utegym i staden. Men fortfarande finns ingen lösning i sikte. Anledningen: det saknas pengar.

I april skrev Lokaltidningen Trelleborg om Paul Larsson som i över två år har kämpat för att få kommunen att bygga ett nytt utegym i Trelleborg.

Nu har ytterligare ett medborgarförslag kommit in till Trelleborgs kommun. En kommuninvånare önskar det ska finnas utegym i stadens alla parker. ”Då vi alla ska motiveras att leva hälsosammare och träna lite mer, tycker jag att det är ypperligt med utegym”, skriver personen i förslaget.

Politikerna i fritidsnämnden har gett förvaltningen i uppdrag att undersöka möjligheterna för hur ett utegym skulle kunna finansieras. För det är just pengar som är problemet, enligt Anna Nordstrandh (S), fritidsnämndens ordförande.

– Vi tycker i allra högsta grad att utegym är bra att satsa på. Men fritidsförvaltningens verksamheter är inte lagstyrda och de lagstyrda verksamheterna måste alltid gå före. Därför behöver vi sponsring från näringslivet för att det ska bli möjligt, säger hon.

Tidigare medborgarförslag om utegym har bollats fram och tillbaka mellan tekniska nämnden och fritidsnämnden eftersom det har funnits en oklarhet i vems ansvar det är, berättar Anna Nordstrandh.

– Ingen vet vem som äger frågan, fritid eller tekniska? För att få frågan att röra på sig har vi bestämt att en utredning ska sättas igång.

Tidigast i december ska den återrapporteras till fritidsnämnden. Utredningen har dock ännu inte påbörjats.

Publicerad 08 November 2017 14:29

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag