Linje 146 fredas

TRELLEBORG/VELLINGE. Buss 146 får fortsätta sin färd genom centrala Malmö. Nyligen beslutade nämligen kollektivtrafiknämnden att skrota planerna på att korta linjens sträcka.

Av
John Nordh

– Processen med att se över linjerna börjar i februari men inga beslut tas förrän i november, därmed blir det ingen förändring för buss 146 under 2018, säger Anna Fjellner, pressansvarig på Skånetrafiken.

Resenärer som åker med buss 146 från Trelleborg och Vellinge kan därmed även i fortsättning åka hela vägen till Malmö central.

Det var tidigt i höstas som det blev känt att Skånetrafiken planerade att korta linjens sträcka. I ett led att spara pengar såg Skånetrafiken över flera buss- och tåglinjer förra året. Ett förslag var att buss 146 inte längre skulle köra hela vägen till Malmö central. Istället skulle den stanna vid Södervärn, 2,6 kilometer från centralen. Många pendlare ställde sig kritiska till planerna och det gjorde även Torbjörn Karlsson (S), kommunalråd i Trelleborg och Fredrik Geijer, kommundirektör, som lämnade in en skrivelse till kollektivtrafiknämnden.

– Vi protesterar mot försämringen som det innebär. Bytet av buss kan vara droppen som gör att många väljer bilen istället för bussen och det vill vi undvika, sa Torbjörn Karlsson till Lokaltidningen i september.

Två av hållplatserna längs linje 146, Håslöv och Vellinge ängar, ligger i Vellinge kommun och därför lämnade också Carina Wutzler (M), kommunalråd i Vellinge in en skrivelse till nämnden.

Publicerad 08 December 2017 11:59