Kvadratmetrarna har blivit dyrare i Trelleborg

TRELLEBORG. Under de senaste sex månaderna har priserna på bostadsrätter i Trelleborgs kommun stigit från 14 542 kronor till 17 880. Det gör att Trelleborg har haft en starkare prisutveckling än Skåne län.

De senaste månaderna har alltså kvadratmeterpriset på bostadsrätter stigit med 3 338 kronor. Siffran för Skåne län hamnade på 115 kronor. I länet gick kvadratpriset från 25 430 kronor till 25 545. Detta visar statistik gjord av Svensk mäklarstatistik.

Enligt Linda Olsson fastighetsmäklare och delägare av Mäklarhuset i Trelleborg, har prisstigningen pågått ett tag. Tågets intåg till Trelleborg är en stor anledning, tror hon. Linda Olsson och hennes kollegor får nämligen statistik över var personer befinner sig när de klickar på de olika objekten på företagets hemsida.

– Andelen klick från Malmö har ökat markant sedan tågen började gå, säger Linda Olsson.

Hon har också märkt av att allt fler personer hittar till visningarna, många av dem varken födda eller uppvuxna i Trelleborg.

– I en tre mils radie runt Malmö är det i Trelleborg man får mest för pengarna. När personer tycker det är billigt, tycker de inte det är konstigt att lägga lite högre bud, säger Linda Olsson.

Vad tror du om utvecklingen?

– Det är svårt att veta med de nya armoteringskraven som är på gång. Men det bör inte påverka så mycket eftersom vi inte har så dyra bostäder i Trelleborg.

Enligt Marie Kullberg, fastighetsmäklare och områdesansvarig på Bjurfors i Trelleborg, beror prisstigningen på att folk har fått upp ögonen för att Trelleborg är en bra stad att bo i.

– Detta i kombination med det låga utbudet av bostäder samtidigt som vi har fortsatt låga räntor tror vi har bidragit till de stigande kvadratmeterpriserna, säger hon och fortsätter:

– Vi tror på en fortsatt bra utveckling för Trelleborg och att flyttströmmarna hit kommer fortsätta öka.

Publicerad 18 December 2017 08:54