Bernadotter, MMA och föräldrarpanik i vårens program

Kl 7 rymmer får även besök från VM-hjälte

TRELLEBORG.

Nu är vårens gäster till föreläsningsprogrammet Kl. 7 på biblioteket i stort sett spikade – här följer en försmak av vad som kommer att erbjudas.

Först ut torsdagen den 25 januari är MMA-fightern Lina Länsberg med föreläsningen "Med världens förväntningar – drömmar, kvinna och världsnamn". Lina Länsberg tävlar som proffs i MMA och sedan 2016 är hon Sveriges första och enda kvinnliga MMA-fighter i världens högst beaktade organisation, UFC. Linas kampsportskarriär började för femton år sedan då hon började tävla i thaiboxning. I Trelleborg kommer hon att berätta om stora drömmar, rädsla, mod, och en vilja att övervinna allt.

Måndagen den 5 februari presenteras många fakta i föredraget "Ätten Bernadotte genom 200 år" med Ted Rosvall. I februari 2018 är det nämligen 200 år sedan Karl XIV Johan som den förste Bernadotte blev kung i Sverige. Är man nyfiken på kungahuset och dess förgreningar runt om i världen ska man lyssna på Ted Rosvall, känd från TV och författare till flera böcker om ätten Bernadotte, som kommer att visa bilder och kåsera över kungliga, adliga och borgerliga Bernadotteättlingar.

Måndagen den 5 mars blir det helt andra tongångar i föredraget "Helvetet tur och retur" med före detta landslagsspelaren Mats ”Masse” Magnusson. I Oktober 1985 möter Sverige Västtyskland på Råsunda och Mats ”Masse” Magnusson kommer in och avgör matchen i slutminuterna. Men efter karriären så släcktes ljuset. I Trelleborg berättar han hela berättelsen om missbruket, om förnedringen, om när han levde som uteliggare innan han med hjälp av sina vänner lyckades bryta missbruket och startade sin mödosamma resa tillbaka till livet igen.

Måndagen den 26 mars, kommer Journalisten och etnologen Malin Haawind för att hålla föredraget "Sluta skrik för fan – om att leva med barn". Om nyblivna föräldrars identitetskris, det ödesdigra i att ge en treåring en sked i fel färg och om hur overallkrigen kan ge panikångest. Men också om lättnaden i att få den där varma lilla handen på kinden efter en bråkig dag.

Måndag 23 april berättar Hans-Åke Lilja om Stephen King –mannen, myten, legenden. Vem är mannen bakom skräcken?

Tisdag 15 maj tar Sanna Töringe med åhörarna till sydligare breddgrader i föredraget "Sannas Italien" - om att leva i ett litet stenhus i södra Italien.

Alla evenemang startar klockan 19. Begränsat antal biljetter.

Publicerad 31 January 2018 00:00