Bryggan öppnar dörrarna

Av
John Nordh

TRELLEBORG. Efter flera år av sökande efter en passande lokal, är det på måndag, den 5 februari, äntligen dags för den officiella invigningen av Familjecentralen Bryggan. Där kan familjer med barn upp till sex år få en samlad hjälp från flera olika verksamheter; barnavårdscentral som Region Skåne ansvarar för, mödravårdscentral i Barnmorskegruppen Öresunds regi, samt socialtjänsten och öppen förskola som Trelleborgs kommun ansvarar för. Tanken är att föräldrar snabbt kan kunna få råd och stöd, hela vägen från graviditeten till att barnet börjar skolan. Familjecentralen Bryggan ligger på Kontinentgatan i centrala Trelleborg.

– Alla verksamheter har funnits tidigare men de har varit utspridda över stan. Genom att finnas på samma plats och jobba tätt tillsammans blir det enklare att jobba förebyggande och se till barnens bästa, säger Tina Zetterling som är verksamhetschef på Barnmorskegruppen Öresund i ett pressmeddelande.

Invigningen på måndag pågår mellan klockan 15 och 17. Då är alla välkomna till en ceremoni och rundvandring i de nyrenoverade lokalerna. Det kommer också var sångstund, ballonger och tilltugg.

Publicerad 01 February 2018 11:33