True Blues redo för avspark

TRELLEBORG.

Helt obeskrivligt och väldigt emotionellt. Så förklarar Emil Wihlborg, ordförande i True Blues, känslorna när det stod klart att Trelleborgs FF var klara för Allsvenskan efter sju år i lägre serier. Nu är premiären nära och medlemmarna i supporterföreningen är redo att göra allt de kan för att lyfta sitt lag.

Av
John Nordh

Emil Wihlborg blev ordförande för True Blues så sent som i januari. Men kärleken till TFF har han haft länge. För 18 år sedan började han gå på matcherna.

– Sedan dess har jag följt laget upp och ned i seriesystemet, säger han.

Senast TFF spelade i Allsvenskan var 2011. Året efter det åkte laget ner ytterligare ett steg till division 1. Men nu har de alltså klättrat tillbaka in i fotbollens finrum till Emil Wihlborgs och de andra medlemmarna i True Blues stora förtjusning.

Nu väntar ett spännande år för supporterklubben. När TFF spelar i Allsvenskan växer det mediala intresset mycket, inte bara för laget utan även för True Blues.

– Vi slår på stort och har bland annat köpt en helt ny hemsida och vi ska också utveckla vårt arbete med sociala medier. Vi ska också få till en medlemsträff i år, det har vi inte haft på länge, säger Emil Wihlborg och fortsätter:

– Att TFF spelar i Allsvenskan ställer mycket mer krav även på oss, så det kommer bli mycket mer administrativt arbete nu.

I skrivande stund har True Blues cirka 100 medlemmar. Målet är att komma upp i 500 under säsongens gång.

– Det var vad vi hade förra gången TFF spelade i Allsvenskan så det ska vi absolut klara, säger Emil Wihlborg.

Medlemmarna i True Blues ligger inte på latsidan mellan matcherna. Tvärtom är det mycket som ska förberedas. Bland annat arbetar man med tifon och med nya hejarramsor. Supporterklubben driver också ett nära samarbete med både TFF och Trelleborgs kommun med syfte att utveckla klackverksamheten vid matcherna.

Hur viktig är en supporterklubb? Kan man förändra en match från läktaren?

– Både ja och nej. Vi kan inte kontrollera spelet men vi gör vad vi kan för att lyfta spelarna och vi ser oss som en viktig del av TFF och jag vet att de tycker likadant.

Nu hoppas Emil Wihlborg att TFF ska lyckas hålla sig kvar och etablera sig på allvar i Allsvenskan.

– Då kan man bygga vidare laget nästa säsong. Som TFF:are måste jag tro på att det ska lyckas och det gör jag, säger han.

Emil Wihlborg har gått på TFF:s matcher i 18 år.

Emil Wihlborg har gått på TFF:s matcher i 18 år. foto: john nordh

Publicerad 14 March 2018 00:00