Han är SÖS nya ledare

SÖDERSLÄTT.

För Söderslättspartiets nya ordförande Anders Ahvander kommer fokus under den närmsta tiden att ligga på att få ut politiken och få alla att jobba åt samma håll inför valet i höst. – Det är extra angeläget att vi syns och gör ett bra jobb.

Av
Julia Pileby

I mitten av mars utsågs Anders Ahvander till ny ordförande för Söderslättspartiet. Han efterträder Annette Ståhlberg, som har valt att dra sig tillbaka på grund av en ökad arbetsbelastning på sitt jobb.

– Jag ser Söderslättspartiet som det enda parti jag kan tänka mig att engagera mig i. Dels för att SÖS är ett oberoende lokalt parti med fokus på kommunens bästa, helt utan partipiskor från Stockholm. Men framför allt för att de flesta inom SÖS har erfarenheter från näringslivet som borgar för ett klarare fokus på ekonomi och effektivare styrning av våra gemensamma resurser, säger Anders Ahvander.

Innan Anders Ahvander tillträdde posten som ordförande var han aktiv i partiets infrastrukturgrupp och näringslivsgrupp.

– Både infrastrukturen och näringslivet är mina hjärtefrågor. Infrastrukturen är en viktig fråga för alla trelleborgare och kommer att vara det i många generationer framöver. Det är viktigt att vi ser bortom partipolitik i den frågan, säger Anders Ahvander, och syftar bland annat på infartsfrågan.

Som ny ordförande betonar han att det nu är fullt fokus på att få ut partiets politik inför valet i höst.

– Det är extra angeläget att vi syns och gör ett bra jobb. Det gäller också att vi alla jobbar åt samma håll. Det är mitt ansvar att vi alla anstränger oss i vår ambition. Vi måste påverka så mycket vi kan.

Viktiga frågor för partiet inför valet, vid sidan av infrastruktur– och näringslivsfrågor, är skolan och sjukvård.

– Det är viktigt att vi har en vettig kvalitet på de skolor vi har i kommunen. Vi behöver också ha ett sjukhus som fungerar och som har öppet dygnet runt hela veckan. Det jobbar vi för, säger Anders Ahvander.

Publicerad 29 March 2018 14:36