Ytterligare 20 nya jobb när Umia växer

TRELLEBORG.

För knappt ett år sedan öppnade Umia Trelleborg och idag har företaget 30 anställda. Inom ett år är målet att ha anställt ytterligare 20 personer. – Jag räknar med att kunna hitta mycket kompetens lokalt, säger Patric Halldén, vd.

Av
John Nordh

Sedan installations- och serviceföretaget Umia etablerade sig i Trelleborg har utvecklingen pekat uppåt. Idag har företaget cirka 30 anställda och jobbar i projekt som Vannhögs- och Lillevångsskolan, 150 nya lägenheter i Vellinge park och äldreboendet Roos Park i Staffanstorp.

"Räknar med att kunna hitta mycket kompetens lokalt"

Inom ett år räknar man med att behöva anställa ytterligare 20 personer, bland annat elektriker, rörläggare och ventilationstekniker.

En stor del av de anställda idag bor i Trelleborgs kommun och Patric Halldén tror att företaget kommer kunna hitta ytterligare kompetens i Trelleborg eller i grannkommunerna.

– Löneskillnaderna mellan Malmö och Trelleborg har minskat och om man dessutom ska pendla till Malmö varje dag så kostar det, säger han.

Det finns många företag inom branschen och konkurrensen är hård. Enligt Patric Halldén beror Umias framgång på den så kallade Umiamodellen som står för samarbete över teknikgränserna.

– Bygger du ett hus behöver du vanligtvis kontraktera flera olika företag som ansvarar för olika delar. Vi kan leverera ett totalpris eftersom vi sysslar med alla delar, säger han.

Umia Trelleborg ingår i koncernen Umia. Lokala enheter finns också i Luleå, Skellefteå, Umeå, Uppsala, Stockholm och Malmö.

Publicerad 03 April 2018 14:00