Ungdomsledare prisade

TRELLEBORG. Nu är det klart vilka som får Skånes Idrottsledarstipendier som delas ut av Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten.

Varje stipendium är på 10 000 kronor, varav 7 000 går till idrottsledaren själv och 3 000 till dennes förening för vidare utveckling av barn- och ungdomsverksamheten.

– För 2018 har vi kunnat utöka antalet stipendier från 200 till 250. Med satsningen vill vi uppmärksamma de eldsjälar som engagerar sig i våra yngre generationer, säger Åke Jönsson, Sparbanksstiftelsen Skåne, i ett pressmeddande.

I Trelleborg belönas sju idrottsledare som representerar olika idrottsklubbar: Sanna Toft, Trelleborg Boxing Academy, Andreas Rijpma, Gislövs IF, Pia Saxholt, Trelleborg Gymnastics & Dance Club, Anneli Johansson, Trelleborgs Budokai IF, Frida Gartrup, Trelleborgs Konståkningsklubb, Annika Karlberg, Östra Torp GF och Martin Hempel, Trelleborg Uv.Samtliga stipendiater och föreningsrepresentanter bjuds in till en galakväll på i Lund den 16 maj för att hyllas och ta emot stipendiet.

Publicerad 17 April 2018 11:17