Ulf Bingsgård sjunger ut om musikaler

TRELLEBORG

. Ulf Bingsgård, tidigare moderat politiker och näringslivschef i Trelleborgs kommun, kom på sig själv med att tycka att någon borde intervjua honom om musikaler. Men det blev bättre upp – ett eget radioprogram.

Musik och musikaler har alltid varit ett stort intresse för Ulf Bingsgård. Under många år har han åkt iväg till London före jul för att se så många musikaler han hinner.

Det var dock när han var på premiären av "Pippin" i Malmö som han fick syn på Trelleborgs närradiokanal radio4U och tänkte att de borde intervjua honom eftersom han kan så mycket om musikaler.

– Ja, ha, ha. Så var det, så jag tog kontakt med dem och så blev det istället att jag kör ett eget program, berättar Ulf Bingsgård.

Programmet heter "It´s showtime" och sänds live på Trelleborgs närradio i Radio4U, en gång i veckan. Vissa program följer ett musikaltema, andra tar bara upp en musikal. Ulf pratar på och spelar musik.

– Visst har jag nytta av min erfarnhet av att kunna tala och uttrycka mig efter åren som kommunalråd, det är roligt att köra live.

Snart kommer Ulf dock att även få pröva på att även ställa frågorna när ett gäng musikalartister med anknytning till Trelleborg kommer till studion.

– I nästa show, den 8 maj, kommer Lisa Romée till studion, det blir roligt att prata med henne om hennes karriär.

Ulf Bingsgård spelade faktiskt själv både klarinett och elpiano på dåvarande kommunala musikskolan, i sin ungdom.

– Lite kuriosa är att Jörgen Flinck, som är kulturchef nu, var min klarinettlärare.

Snart åker Ulf Bingsgård till London för att fylla på i musikalförrådet.

– Jag ska se sex musikaler på fyra dagar. Nypremiären av Chess, Aladdin, Stricly Ballroom och Tina bland andra. Det ska bli riktigt härligt.

"It´s showtime" sänds varje tisdag klockan 16-17 på Radio 4 U med repris efterföljande måndag kl 20-21 på 92,8 MHz eller via webradio.

Publicerad 28 April 2018 00:00