Kriminalvården: "Glädjande med denna typ av förfrågningar"

Av
John Nordh

TRELLEBORG. Som Lokaltidningen tidigare har skrivit har Trelleborgs kommun skickat ett brev till Kriminalvården i vilket man uttrycker sitt intresse att placera ett fängelse inom kommunens gränser. Nu har Per Björkgren, regionchef för Region Syd inom Kriminalvården, skickat ett svar. Han tackar Trelleborgs kommnu för visat intresse för en etablering och skriver att Kriminalvården inom kort kommer att återkomma med svar på kommunens frågeställningar.

"Än en gång, det är glädjande med denna typ av förfrågningar. Kriminalvården har för avsikt att fortsättningsvis etablera oss på orter där samverkan kan ge ömsesidiga fördelar", avslutar Per Björkgren sitt brev.

Bakgrunden till kommunens brev till Kriminalvården är att det planerade fängelset i Svedala kommun har mötts av en protestorm. När politikerna i Svedala sköt upp att ta ett beslut i frågan såg Moderaternas oppositionsråd Mikael Rubin en chans att det skulle kunna placeras i Trelleborg istället, bland annat eftersom det skulle generera många nya arbetstillfällen. En majoritet av politikerna i kommunstyrelsen höll med.

Publicerad 30 April 2018 11:09

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag