Kim Wall hedras med motionslopp

GISLÖVS LÄGE.

I sommar arrangeras motionsloppet "Spring för Kim" för att hedra minnet av journalisten Kim Wall. Alla intäkter går oavkortat till hennes minnesfond.

Av
John Nordh

Den 10 augusti förra året åkte Kim Wall ut med Peter Madsen i hans ubåt för att göra ett reportage. Hon kan aldrig hem igen och nyligen dömdes Peter Madsen till livstids fängelse för mord. Många har blivit berörda av Kim Walls öde. Liksom Lotta Wahlqvist och Lotta Kellander som arrangerar "Spring för Kim".

"När Kim var hemma sprang hon gärna"

– Vi har länge pratat om att vi ville göra något för att hedra Kim Wall och hennes journalistiska gärning och samtidigt hjälpa till att samla in pengar till hennes minnesfond, säger Lotta Wahlqvist, som själv har en lång bakgrund som journalist. Loppet arrangerar hon och Lotta Kellander dock som privatpersoner.

– Alla har blivit berörda av detta men som förälder blir man extra berörd. Som journalist tänker man dessutom på hur sårbar man är i yrket i vissa situationer.

Valet att arrangera ett lopp gjordes efter ett samtal med Kim Walls föräldrar.

– Vi frågade vad vi kunde göra och då föreslog de att vi skulle arrangera ett lopp. När Kim var hemma sprang hon gärna.

"Spring för Kim" arrangeras på årsdagen för hennes försvinnande, fredagen den 10 augusti, och kommer att gå i närheten av hennes föräldrahem i Gislövs läge. Starten går klockan 18 från Nybostrand. Deltagarna kan välja att springa eller gå. Distanserna de kan välja mellan är 5, 10, eller 21 kilometer.

Deltagandet kostar 250 kronor och alla intäkter går oavkortat till Kim Walls minnesfond som hennes föräldrar har upprättat efter hennes död. Varje år delar fonden ut ett stipendium till en ung kvinnlig journalist som arbetar i hennes anda.

Publicerad 03 May 2018 14:13

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag