Nattvandrare hoppas på samarbete

TRELLEBORG.

Nyligen skrev Lokaltidningen om en ny nattvandringsgrupp i Trelleborg som ligger i startgroparna. Nu hoppas den redan befintliga gruppen att ett samarbete ska vara möjligt. – Vi vill inte konkurrera, säger Katrin Johansson, samordnare för gruppen.

Av
John Nordh

Nattvandringsgruppen, som är ansluten till den rikstäckande stiftelsen Nattvandring.nu, har funnits i Trelleborg i 16 år. Gruppen är ute i kommunen under större evenemang och helger som till exempel Palmfestivalen, Valborg och lucia.

– Det är jättesvårt att få tag på nya nattvandrare idag och tyvärr har vi inte möjlighet att vara ute varje helg trots att vi är mellan 20 och 25 aktiva, säger Katrin Johansson.

Den nya gruppen som nu vill etablera sig i kommunen ska vara knuten till nätverket Nattvandrarna Sverige som också det är rikstäckande. Enligt Mikael Skiöld, regionsansvarig i södra Sverige för Nattvandrarna Sverige, finns det flera personer i Trelleborg som är intresserade. Hans förhoppning är att gruppen ska kunna vara igång innan sommaren.

Katrin Johansson vill undvika att en konkurrenssitutation ska uppstå och hoppas kunna få till ett samarbete med den nya gruppen.

– Vi vill koncentrera oss på ungdomarna och inte på konkurrens, säger hon.

Mikael Skiöld berättar att han ställer sig positiv till ett eventuellt samarbete eftersom båda organisationerna strävar efter samma mål – att finnas där för ungdomarna.

–Men jag kan inte avgöra det nu utan att först få veta förutsättningarna, säger han.

Någon kontakt mellan grupperna har i skrivande stund ännu inte skett.

– Jag visste inte att gruppen fanns i Trelleborg. Vi går ut och erbjuder hjälp att starta upp lokala grupper. I Trelleborg har folk visat intresse och då arbetar vi efter det. Finns det redan en grupp på en ort så är det bara bra, det kan aldrig bli för mycket folk, säger Mikael Skiöld.

Publicerad 14 May 2018 08:23

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag