Sommarlov i sikte

TRELLEBORG. Gycklarskola, ungdomsyoga, golf eller streetbasket? Årets program för sommarlovsaktiviteter är späckat med både utmaningar och klassiker.

I år fördelar regeringen 740 019 kronor till Trelleborgs kommun för att kunna arrangera gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i åldern 6-15 år. Totalt utbetalas 200 miljoner kronor till landets kommuner. Kultur- och fritidsförvaltningen och de lokala ungdomsföreningarna har fått ihop ett gediget program.

På årets stora satsning "Sommar på Dala" kommer det att finnas massor med aktiviteter måndag till fredag klockan 10-18 hela sommaren.

Alla barn och ungdomar kan vara på Dalabadet hela sommarlovet där det kommer att finnas basket, boule, boxning, dans, Fritidsbanken, gymnastik och akrobatik, fotboll, handboll, innebandy, musikanläggning och högtalare, måleri, rugby, Språkcafé, thaiboxning, ungdomsyoga, vattenverkstad och mycket mer att prova på.

Sommarlovskul bjuder också på gycklarskola, historiska instrument, levande verkstad med konstnär och konstpedagog, lär dig göra din egen android-app, matlagning, måleri och kreativt skapande, Palmens Fotbollscamp, pileflätning, Riddarsällskapet Silverfalken, skapande med jord och lera, smeden på Trelleborgen, sommarateljé på Museet, sommargolf, sommarlovsteater, Sustainable Couture, sy din egen tygkasse eller ryggsäck, teater och dansskola, Trelleborg Streetbasket Tour, trollerikurs, tyngdlyftning och vikingalajv på Trelleborgen.

Fritidsgårdarna har också sommarlovskul varje onsdag inklusive gratis buss.

Invigning av "Sommar på Dala" och öppet hus för alla föreningar som deltar sker på på sommarlovets första dag, den 18 juni klockan 15 på Dalabadet.

Sommarlovsprogrammet skickas till alla grundskolebarn i Trelleborgs kommun i början av juni.

Publicerad 23 May 2018 09:17

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag