Det är på Dalabadet det händer

TRELLEBORG.

Krocket, dans, snack, kickboxning, häng, badminton eller yoga? Årets sommarsatsning på Dalabadet kan förmodligen få den mest uttråkade sommarlovslediga på andra tankar.

Klockan är bara tio på förmiddagen men dansen är redan i full gång. Under sommarlovet finns en stor del av Trelleborgs föreningsliv nere på Dalabadet där det står för en mängd olika aktiviteter.

Pia Saxholt från föreningen Trelleborg Dance & Gymnastics håller i drop-in dans varje tisdag.

– Jag kör både dans med en hel del latinska rytmer och lättare gymnastik. Alla kan vara med, alla åldrar är välkomna, det är inga svåra grejer, bara kul, säger Pia Saxholt.

I alla små stugor som finns nere på Dalabadet verkar det vara något på gång. I stugan längst nere vid havet pågår omfattande låneverksamhet. Där finns nämligen Fritidsbanken och biblioteket i Trelleborg representerade.

– Vi finns här hela sommaren för att kunna låna ut utrustning. Vi har tennisrack, badmintonrack, krocket, boule, snorkel, cyklop och brännbollsgrejer till exempel, säger Mina Mirhosseini som har fått utlåningsverksamheten som kommunalt sommarjobb tillsammans med Tani Riderelli Rio och Amadeus Strindin.

För att få låna behöver man bara lämna namn och kontaktuppgifter och så kan man ha grejer upp till två veckor.

– Men det går också bra att bara låna något över dagen om man vill det. Huvudsaken är att man kommer ner hit och vågar testa, säger Amadeus Strindin.

På plats hela sommarlovet måndag till fredag från klockan tio finns också Fredrik Fritz Persson och Ragnar Öhman, från projektet Two Touch.

– Vi finns där ungdomarna finns. Om man vill prata om skola eller framtid eller om man är nyfiken på en fritidsaktivitete eller förening, så finns vi här, säger Fredrik Fritz Persson.

Fullständigt program för Sommar på Dalabadet finns på kommunens hemsida.

Publicerad 28 June 2018 00:00