Hälsodagar drog stor publik

TRELLEBORG.

I dagarna två har Trelleborg både rört på sig, fått uppleva japansk te-ceremoni, gympat, yogat och blivit inspirerade – allt i hälsans tecken. I går avslutades Trelleborg Citysamverkans arrangemang "Hälsa i vår tid"

Det var första gången som Trelleborgs Citysamverkan arrangerade dagarna och responsen var långt över förväntan.

– Under det första yogapasset i Stadsparken deltog cirka 60-70 personer. Det var fantastiskt att se alla människor, även många nyfikna satt på bänkarna runt om och tittade, berättar Lotta Wahlqvist, cityledare.

Första dagen var det fokus på yoga och mindfulness i Stadsparken. Andra dagen bjöd lokala idrottsföreningar och träningsverksamheter på olika pass. På Stortoget fanns det drygt 30 utställare båda dagarna och på muséet hölls det föreläsningar och en te-ceremoni.

– Det var helt fullt på te-ceremonin, berättar Lotta Wahlqvist som är glad att hälsodagarna intresserade Trelleborgarna.

– I Citysamverkan har vi ett uppdrag att ge folk upplevelser, för upplevelser gör att man åker in till stan och ger centrum liv och rörelse. Hälsa är något som verkligen är i fokus just nu men man vet ju aldrig hur ett nytt arrangemang ska tas emot, så vi är verkligen glada att så många kom och gjorde det till något bra, säger Lotta Wahlqvist.

Nu satsar Citysamverkan på att "Hälsa i vår tid" ska bli ett återkommande arrangemang.

– En arbetsgrupp inför nästa år är redan på gång, säger Lotta Wahlqvist.

Publicerad 29 June 2018 09:53