Året runt-camparna på Dalabadet har bildat en kommitté som ska försöka få till ett möte med politikerna i Trelleborg för att ge sin syn på situationen. Sanne Rubin är en av tre talespersoner.

Året runt-camparna på Dalabadet har bildat en kommitté som ska försöka få till ett möte med politikerna i Trelleborg för att ge sin syn på situationen. Sanne Rubin är en av tre talespersoner. Foto: Privat.

Året runt-camparna på Dalabadet ger sig inte

"Vi kommer att göra allt för att få stanna"

TRELLEBORG.

24 familjer som bor året runt på Dalabadets camping kommer bli tvungna att flytta när den nya arrendatorn tar över campingplatsen nästa år. Men det blir inte utan motstånd.

Nyligen blev det klart att Fritid Österlen blir ny arrendator för Dalabadets camping i maj nästa år. I samband med upphandlingen kom det fram att 24 husvagnar står permanent uppställda, trots att campingen bara har säsongsöppet mellan april och oktober. Eftersom den nya arrendatorn inte är intresserad av att ha året runt-gäster, kommer familjerna bli tvungna att flytta när campingen stänger för säsongen i oktober nästa år, något som Trelleborgs Allehanda var först med att uppmärksamma.

– Vi har inte fått besked om någonting, ingen har berättat något för oss, vi fick reda på det genom tidningarna. Nu har vi bildat en kommitté och jagar politiker för att få till ett möte där vi får säga vad vi tycker, säger Sanne Rubin, en av de tre talespersonerna.

Det finns familjer som har bott permanent på campingen sedan 17 år tillbaka. Själv flyttade hon in i sin husvagn för bara någon månad sedan.

– Jag har tidigare haft husbil och tycker om livsstilen. Jag ville hoppa av ekorrhjulet och har sålt de flesta av mina saker och hyrt ut mitt hus. Jag köpte husvagnen som stod på plats här och har investerat 300 000 kronor i den. Jag vill inte bo i en lägenhet, det är så här jag har valt att bo och det ska inget kommunalråd säga att man inte ska kunna välja, säger Sanne Rubin.

Vad är din kommentar till att campingen inte är en året året-runt camping och att det står er fritt att välja att bo på en camping som är just öppen året runt?

– Det har gått att bo här året runt i många, många år och det finns ingen året-runt camping i Trelleborg. Vi har våra familjer här och våra jobb. Det finns många fördelar med att vi är här året runt, vi håller koll på området till exempel, det finns nästan ingen skadegörelse här. Vi vill stanna och kommer att göra allt vi kan för att kunna göra det.

Publicerad 13 October 2018 16:51