Ola och Anna Ambuhm driver sedan tidigare Tobisvik camping i Simrishamn och Falsterbo Resort. Från och med nästa säsong kommer de att ta över Dalabadets camping i Trelleborg.

Ola och Anna Ambuhm driver sedan tidigare Tobisvik camping i Simrishamn och Falsterbo Resort. Från och med nästa säsong kommer de att ta över Dalabadets camping i Trelleborg. Foto: Lennart Orvarsson

"Det finns enorm potential"

TRELLEBORG.

Om allt går som planerat kommer Ola Ambuhm och Fritid Österlen att ta över driften av Dalabadets camping den 1 maj nästa år. Campingen döps om till Trelleborg Strand.

Ola och Anna Ambhum driver sedan tidigare Tobisvik camping i Simrishamn och 2016 tog de över driften av Ljungens camping som anläggningen hette då, numera omdöpt till Falsterbo Resort.

2016 stod anläggningen i Falsterbo för 2,5 procent av antalet campingnätter i Skåne. 2018 låg siffran istället på 12, 5 procent.

– Vi har ökat på alla plan, från camping med husvagn till husbil och tält. Också antalet gästnätter när det gäller turister från Tyskland och Holland har ökat, vilket ha varit ett uttalat mål hela tiden. Hela Skåne och framför allt skånska sydkusten ligger fantastiskt bra till för turister från Tyskland och Holland, säger Ola Ahmbum.

Under den första säsongen kommer inte så mycket att göras om på Dalabadets camping.

– Vi kommer att göra en inventering och om det finns något omgående behov så åtgärdar vi det, men annars handlar det mest om att inventera och planera, sedan kan man ta tagi de projekten till hösten när campingen stänger för säsongen.

En förändring man dock kan räkna med den första säsongen är ett nytt namn.

– Dalabadets Camping ska döpas om till Trelleborg Strand för att på ett tydligare sätt varumärkesstärka såväl trelleborg som att tydliggöra för gästerna vart de ska och hur lätt man tar sin ut till Europa och även sitt första besöksmål i Sverige finns här när de kommer med färgarna från Tyskland, säger Ola Ambuhm.

Visionerna och idéerna är många hur man kan knyta ihop alla tre campinganläggningar i framtiden.

– Alla tre campinganläggningar ligger magiskt fint och visionen är att knyta samman dem på olika sätt för att få turisterna att stanna längre. Till exempel går det ju cykelväg mer eller mindre mellan dem, det skulle man till exempel kunna arrangera en del utflykter kring, säger Ola Ambuhm.

Publicerad 17 October 2018 06:00