Alla Anderslövsbor som är intresserade är välkomna att delta i trygghetsvandringen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Alla Anderslövsbor som är intresserade är välkomna att delta i trygghetsvandringen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos

Vandring ska skapa ett tryggare Anderslöv

ANDERSLÖV.

Hur tryggt är Anderslöv? Den 22 november ämnar Trelleborgs kommun att ge på svar på frågan när man bjuder in till vandring i byn.

Av
John Nordh

Trygghetsvandringarna är kontinuerligt återkommande i kommunen. För några år sedan är gjordes en i Anderslöv men torsdagen den 22 november är det dags för en ny tur i byn. Kommunala tjänstemän från olika verksamheter kommer att delta tillsammans med bland annat polisen, Securitas, Trafikverket, Skånetrafiken, Ungdomsforum och Nattvandrarna. Alla Anderslövsbor som är intresserade är välkomna att delta.

"Hur trygga vi känner oss är avgörande för var och hur vi rör oss"

Syftet är att identifiera platser som upplevs som otrygga genom att bland annat undersöka belysning, buskage, trafikstråk och nedskräpning. Sedan ska man gemensamt föreslå lämpliga åtgärder.

– Hur trygga vi känner oss är avgörande för var och hur vi rör oss. Det påverkar vilka aktiviteter vi kan delta i, hur vi mår och vilka möjligheter vi har att möta andra människor, säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S), i ett pressmeddelande.

Starten går från Väståkraskolan klockan 18 och sedan går turen österut på Landsvägen fram till torget och Polis Karlssons gata. Via Regementsgatan fortsätter den sedan österut norr om grönområdet och ner mot Backens förskola och Hemmansvägen till Landsvägen och gamla Thysells.

Sista delen av turen går söderut på Åbyvägen, via Kyrkogatan, Nygatan och Södergatan till Smörblommans förskola. Promenaden beräknas ta två timmar och avslutas med fika och diskussion på Västråkraskolan.

Publicerad 25 October 2018 08:36