Brottsplatstekniker på plats på mordplatsen i oktober.

Brottsplatstekniker på plats på mordplatsen i oktober. Foto: Byrd/Claes Hall

Misstänkt för mord i Klagstorp psykiskt sjuk

KLAGSTORP.

En rättspsykiatrisk undersökning visar att den äldre man som misstänks för mordet på en äldre kvinna i Klagstorp, förmodligen lider av en allvarlig psykisk störning.

Det skriver Kvällspostensom har tagit del av handlingarna från undersökningen.

Det var på förmiddagen den 18 oktober som polisen larmades till en villa i byn. Inne i bostaden anträffades en äldre kvinna som var avliden. Ganska snart fattade polisen misstankar om att hon blivit bragd om livet.

– Vi har gripit en vuxen man misstänkt för brott och har påbörjat ett förundersökningsarbete om mord, uppgav Fredrik Brat vid polisens ledningscentral kort efter larmet till Lokaltidningen.

Villan spärrades av och polisens kriminaltekniker genomförde en brottsplatsundersökning.

Den misstänkte mannen häktades misstänkt för mord alternativt dråp.

Enligt handlingarna som Kvällsposten tagit del av, levde mannen som snart skulle fylla 90 år, ensam efter en skilsmässa. Kvinnan som hittades död hemma hos honom är hans exfru. Paret ska ha fortsatt umgås även efter skilsmässan och har bland annat synts tillsammans på promenader.

Mannen erkände att han hade dödat kvinnan i förhör och enligt Kvällsposten togs därefter beslut om att göra en liten rättspsykiatrisk undersökning. Den visade att mannen troligen lider av en allvarlig psykisk störning, både när han dödade kvinnan och när han senare undersöktes.

Publicerad 06 November 2018 15:25