Torbjörn Karlsson (S), avslutar sitt politiska uppdrag i Trelleborg.

Torbjörn Karlsson (S), avslutar sitt politiska uppdrag i Trelleborg. Foto: Ingrid Wall

Torbjörn Karlsson (S) lämnar politiken

"Helt och hållet mitt beslut"

TRELLEBORG.

Nuvarande kommunalråd Torbjörn Karlsson (S), kommer inte att vara oppositionsråd under den kommande mandatperioden.

I ett pressmeddelande skriver Torbjörn Karlsson att han för några dagar sedan har meddelat Trelleborgs arbetarekommuns ordförande samt sammankallande i valberedningen att han inte står till förfogande som oppositionsråd för mandatperioden 2018-22. Han skriver också att beslutet är helt och hållet är sitt eget.

"Efter höstens val har stort stöd visats mig, vilket jag är tacksam för. Jag känner att jag de senaste fyra åren har gjort en rejäl insats för att göra Trelleborg till en än bättre kommun att verka och bo i samt vara en god representant för socialdemokraterna men nu vill jag gå vidare i livet och göra annat än att vara heltidspolitiker."

Torbjörn Karlsson skriver också nästa oppositionsråd i kommunen har en väldigt viktig roll för socialdemokratin i nästa val.

"Det måste vara en person med mycket energi, vilja och förmåga att synas i olika sammanhang som ikläder sig denna roll. Jag hoppas kunna bidra till valframgång på annat sätt. Jag är glad att arbetarekommunen i Trelleborg står enig i val av företrädare och det finns i mitt tycke flera intressanta kandidater till rollen som oppositionsråd."

Publicerad 14 November 2018 11:46