"Det känns jättebra, helt fantastiskt", säger Adriana Sturesson om utmärkelsen. Foto: Privat

Lärare prisas för sajt om Trelleborg – skriven på spanska

Adriana está encantada con el precio

TRELLEBORG.

Trelleburgo es una ciudad pequeña pero muy bonita. Vet du vad det betyder? 550 miljoner spansktalande i världen vet och mer om det kan de läsa på Trelleburgo.se. Sajten drivs av läraren Adriana Sturesson och hennes elever på Söderslättsgymnasiet.

Av
John Nordh

Nyligen fick Adriana Sturesson ta emot Skolverkets kvalitetsutmärkelse vid Språklärargalan i Umeå för sitt arbete med Trelleburgo.se

– Det känns jättebra, helt fantastiskt. I juryn sitter språkexperter både från Sverige och från flera andra länder, säger Adriana Sturesson.

På sajten Trelleburgo.se finns all möjlig information på spanska om Trelleborg. Sevärdheter, vad man kan göra i kommunen och kända trelleborgare. Alla texter skrivs av Adriana Sturessons elever på Söderslättsgymnasiet.

– Det har inte funnits någon informationskälla om Trelleborg på spanska tidigare. Just nu arbetar eleverna med att skriva om föreningar, säger Adriana Sturesson.

Det stora värdet med arbetssättet är att eleverna blir motiverade och eleverna får träna mycket mer än skriftlig produktion på spanska, enligt spanskaläraren.

– De får anpassa språket i olika sammanhang. Deras texter har möjlighet att nå 550 miljoner spansktalande i världen, säger Adriana Sturesson.

Förutom den stora äran, får Adriana Sturesson 30 000 kronor.

– Jag ska använda pengarna till en resa till Madrid för att försöka skapa kontakt med en spansk skola. Några av eleverna kommer att följa med på resan, säger hon.

Publicerad 02 December 2018 06:00