"Jag blir aldrig nöjd och så länge folk hör av sig så kommer jag att fortsätta", säger Carina Gidlöf. Foto: Privat

Carina skickade 700 kilo kläder till hemlösa: "Ingen människa ska behöva frysa"

Hjälper Skåne Stadsmission

TRELLEBORG.

Under fyra vintrar har trelleborgaren Carina Gidlöf samlat in kläder till Skåne Stadsmission i Malmö som hjälper hemlösa. Årets insamling har slagit alla rekord. Nyligen kunde hon skicka iväg över 700 kilo kläder i en fylld lastbil.

Av
John Nordh

Tidigare år har Carina Gidlöf samlat in kläder från vänner och arbetskollegor. Men i år valde hon att lägga upp ett inlägg i den lokala Facebookgruppen "Trelleborgs Anslagstavla".

"Ingen människa ska behöva frysa för att de vistas utomhus"

Sedan dröjde det inte länge innan det rasslade till – ordentligt. Efter bara fyra veckor hade hon fått in så mycket kläder att hon kunde fylla 85 sopsäckar och ett tjugotal IKEA-påsar som Skåne Stadsmission sedan kom och hämtade i en lastbil.

– Folk har varit väldigt generösa. Hade de inte varit det så hade jag aldrig lyckats få ihop så mycket, säger Carina Gidlöf och fortsätter:

– Vissa har skänkt flera påsar och andra några enstaka plagg. Allt är bättre än inget, många bäckar små.

Efter att den första insamlingen var avklarad fortsatte folk att höra av sig.

Därför bestämde sig Carina Gidlöf för att fortsätta sitt arbete.

Under veckan planerar hon att skicka iväg kläder i ytterligare en lastbil.

– Jag blir aldrig nöjd och så länge folk hör av sig så kommer jag att fortsätta. Ingen människa ska behöva frysa för att de vistas utomhus och kan jag ge av min tid för att glädja någon annan med rena och varma kläder så mår jag själv bättre av det, säger hon.

Publicerad 03 December 2018 09:04