Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos

Efter trygghetsvandringen – flera åtgärder på gång i Anderslöv

"På det stora hela är Anderslöv en liten ort som är relativ lugn"

ANDERSLÖV.

I slutet av november genomfördes en trygghetsvandring i Anderslöv. Nu arbetar kommunen med att ta fram flera åtgärder för att öka tryggheten i byn.

Av
John Nordh

Syftet med trygghetsvandringen var ett utbyte av tankar, idéer och synpunkter om tryggheten i Anderslöv. Bristfällig belysning på vissa platser var en av bristerna som uppmärksammades, precis som nedskräpning och krossat glas på gator. Platser där ungdomar brukar uppehålla sig identifierades också och den informationen fick kommunens trygghetsvärdar.

– På det stora hela är Anderslöv en liten ort som är relativ lugn, men man har identifierat en del problem. Bland annat har det varit några ungdomar som har hängt utanför kyrkan och skrämt kyrkobesökare, säger Malin Ekblad, säkerhetschef i Trelleborgs kommun.

Hur kan man komma till bukt med det problemet?

– Bland annat har trygghetsvärdarna ökat sin närvaro i Anderslöv och det har även polisen gjort. Sen vill jag också betona föräldraansvaret. Föräldrar har ansvar för sina barn alla dagar i veckan.

När det gäller de andra åtgärderna håller kommunen nu på att sammanställa en lista med möjliga åtgärder. När de kan bli verklighet är ännu för tidigt att säga enligt Malin Ekblad.

Publicerad 04 December 2018 06:00