Trelleborgs kommun hamnar på plats 39 i Sverige och på plats 7 i Skåne. (Genrebild)

Trelleborgs kommun hamnar på plats 39 i Sverige och på plats 7 i Skåne. (Genrebild) Foto: Mostphotos

Trelleborg fortsätter klättra i skolranking

"Glädjande att se att skolresultaten i Trelleborgs kommun har förbättrats"

TRELLEBORG.

Trelleborgs kommun hamnar på plats 39 av Sveriges 290 kommuner i SKL:s årliga rapport "Öppna jämförelser: grundskola 2018." Det är tredje året i rad som Trelleborg klättrar i rankingen.

Av
John Nordh

Förra året hamnade Trelleborgs kommun på plats 55 och året innan det på plats 102. I år landar kommunen alltså på plats 39 i Sverige och på en sjunde plats av Skånes 33 kommuner.

Resultatet bemöts av glädje på kommunen.

"Ett resultat av ett fokuserat arbete för att stärka elevernas måluppfyllelse"

– Det är glädjande att se att skolresultaten i Trelleborgs kommun har förbättrats sedan föregående år. Den positiva trenden vad gäller andel elever som nått kunskapskraven i alla ämnen och som är behöriga till gymnasiet är ett resultat av ett fokuserat arbete för att stärka elevernas måluppfyllelse, säger Sofia Henderup Larsson, utbildningschef för grundskolan och grundsärskolan i Trelleborgs kommun.

Rapporten från Sveriges kommuner och landsting (SKL) visar bland annat att 81,9 procent av eleverna i årskurs 9 i Trelleborgs kommun har uppnått kunskapskrav i alla ämnen och att meritvärdet för eleverna i årskurs 9 ligger på 237,8. Maxvärdet är 340 för 17 ämnen. Rapporten visar också att 88,4 procent av alla elever i årskurs 9 har grundläggande gymnasiebehörighet och därmed är de behöriga till yrkesprogram.

Syftet med rapporten är att ge huvudmän och skolor underlag för skolutveckling och möjlighet att jämföra sina resultat med andra kommuner.

Publicerad 06 December 2018 13:36