Vinnarna i Årets Föreningshjälte utses i slutet av december. Thomas Nilsson är den enda skåningen i final.

Vinnarna i Årets Föreningshjälte utses i slutet av december. Thomas Nilsson är den enda skåningen i final. Foto: Åsa Meierkord

Thomas "Mr Basket" Nilsson är i final

TRELLEBORG.

Thomas Nilsson är en av tio finalister i kategorin Årets Föreningshjälte. Vinnarna utses i slutet av december och väljs av juryn ledd av Glenn Hysén och Robin Söderling.

Det är Unibet som står bakom priset Årets föreningshjälte och Thomas Nilssons nominering lyder:

"Thomas Nilssons engagemang för basket går inte att undersälja. Som fjortonåring startade han upp ett basketlag i Trelleborg och under 43 år har han utvecklat laget till en blomstrande förening som tagit sig från lägsta divisionen upp till den näst högsta. Det ska han verkligen ha en stor eloge för."

Thomas Nilsson har varit kapten på skutan hela den långa vägen.

– Det är oerhört viktigt för våra ungdomar att se att det går att spela basket på elitnivå och att det spelet finns inom räckhåll för dem, sade Thomas Nilsson i en intervju i Lokaltidningen Trelleborg i samband med nomineringen.

– Thomas engagemang är ju helt fantastiskt! Att som fjortonåring starta upp ett basketlag och sen hålla passionen vid liv är helt otroligt. Det är ingen liten prestation han har gjort här, synnerligen i en tid där fotbollen vanligtvis drar till sig många unga idrottare. Det är inte ofta man möter någon med en sådan kärlek till en sport, jag förstår verkligen att han kallas för Mr.Basket, säger juryordförande för Årets Föreningshjälte Robin Söderling i ett pressmeddelande.

Vinnaren av de tio finalisterna i respektive kategori erhåller ett pris till värde av 10 000 kronor till sig själv och får dessutom skänka material till ett värde av 20 000 kronor till sin förening.

Publicerad 11 December 2018 15:01