Lennart Höckert är vald till nytt oppostitionsråd.

Lennart Höckert är vald till nytt oppostitionsråd. Foto: Ove Hed

Lennart Höckert nytt oppositionsråd för Socialdemokraterna

TRELLEBORG.

Det blir Lennart Höckert, nu ordförande för socialnämnden, som tar plats som socialdemokratiskt oppositionråd efter nyår.

Under ett möte i lördags valde Trelleborgs arbetarekommun Lennart Höckert till nytt oppositionsråd. Som motkandidat fanns Anna Nordstrandh, ordförande för fritidsnämnden men Lennart Höckert vann alltså omröstningen och medlemmarnas förtroende.

Lennart Höckert blev aktiv inom SSU redan som ung och har tidigare jobbat som ombudsman. Han flyttade från Lindängen i Malmö till Trelleborg för cirka 17 år sedan och blev politiskt aktiv i kommunpolitiken när han tog plats som ersättare i tekniska nämnden. Sedan blev han ordinarie ledamot i tekniska nämnden och är nu ledamot i kommunstyrelsen samt ordförande i socialnämnden.

– Det är partiet som tillsammans tar beslut om vem som gör bäst nytta var. Jag är vald av partiet, men det är kommunfullmäktige som tar beslutet om oppositionsråd. Vi går nu som parti i opposition och vi kommer satsa på detta, säger Lennart Höckert.

Socialdemokraterna tappade sex mandat i valet 2018 och det finns en del för socialdemokraterna att lära sig av det i kommande mandatperiod.

– Vi har en analysgrupp som jobbar med det. det är bara att bita i det sura äpplet och jobba med det. Vi vet att det finns orättvisor och vi vet att socialdemokratin har lösningar för samhällsproblemen som finns. Viktigast är nu att lyssna in trelleborgarna.

En annan fråga i kommunpolitiken som är viktig för Lennart Höckert är jämställdheten.

– När andra partier inte bryr sig om den, så gör vi det. Vi har en bra fördelning kvinnor män och det är viktigt för den politiska diskussionen.

Publicerad 12 December 2018 06:00