Mattias Kronvall med Philip Mårtensson.

Mattias Kronvall med Philip Mårtensson. Foto: Pressbild

Trelleborgs FF skriver kontrakt med ny målvakt

TRELLEBORG. Trelleborgs FF tar nya tag i Superettan i år och har nu förstärkt på målvaktssidan med 25-årige Philip Mårtensson som närmast kommer från division 1-klubben Torns IF.

Av
Markus Celander

Marko Johansson som vaktade TFF:s mål under 2018 har återvänt till Malmö FF, varifrån han var utlånad. Nu har TFF skrivit kontrakt på två år med Philip Mårtensson, en målvakt som klubben haft ögonen på ett tag, säger klubbdirektören och sportchefen Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.

– Philip har varit i träning hos oss under 2018 och har visat styrka både på träningen hos oss och under säsongen i Torns IF (utanför Lund, reds.anm.). Han är en talangfull målvakt som är redo att ta nästa steg i karriären.

Philip har vaktat målet i Torns IF sedan 2017. Tidigare har han spelat i Malmöklubbarna BK Olympic, LB07 och moderklubben Eriksfälts FF.

– Philip är en målvakt med bra spelförståelse och som, med sina 188 centimeter, har en bra räckvidd. Dessa egenskaper har han verkligen visat prov på under de senaste säsongerna. Det ska bli spännande att se och följa Philips utveckling med ännu bättre förutsättningar, säger Kristian Haynes, tränare i Trelleborgs FF.

Sedan tidigare har TFF målvakten Merlin Nuhanovic, 19 år, i A-truppen.

Publicerad 02 January 2019 13:53