Isabella Gano slår in julklappar som hon ska dela ut med Julhjälpen.

Isabella Gano slår in julklappar som hon ska dela ut med Julhjälpen. Foto. Arkiv/John Nordh

Julhjälpare blev Årets Vardagshjälte

"Det känns bra att hjälpa andra och få göra skillnad"

TRELLEBORG.

Nu i januari koras för första gången Årets Vardagshjälte Trelleborg och den som valts av juryn i Trelleborg Citysamverkan är Isabella Gano som på egen hand driver Julhjälpen i Malmö och Trelleborg.– Jätteskoj. Det låter lite klyschigt men jag började faktiskt gråta när de berättade det, säger hon.

Av
Markus Celander

Det är för tredje året Isabella Gano håller i Julhjälpen. För varje år har bidragen blivit fler och till denna jul har hon delat ut julklappar till 26 familjer i Trelleborg och till 45 i Malmö.

Det som driver henne är glädjen hon känner när hon lämnar över julklapparna.

– Det känns bra att hjälpa andra och få göra skillnad. Det är även ett sätt att lära mina två små barn att det finns dem som inte har allt, och att man ska vara snäll och dela med sig.

Flera hundra personer har swishat henne bidrag till Julhjälpen. För pengarna köper hon presentkort på mat till vuxna, och till barnen julklappar som hon själv slår in.

– En person swishade 2000 kronor. Det är fantastiskt att det är så stor respons, att så många vill hjälpa.

Cityledare Lotta Wahlqvist berättar att syftet med Årets Vardagshjälte är att uppmärksamma goda gärningar. Idén fick hon när trelleborgaren Karin Albin kontaktade henne.

– Hon frågade mig om inte Citysamverkan kunde belöna Isabella på något sätt för det arbete hon lägger ned på Julhjälpen. Men i stället för att det bara skulle bli en engångsföreteelse så blev detta ett av våra återkommande evenemang. Men till skillnad från annat som vi håller i, som Årets Butik och Årets Smakställe, där får folk rösta fram sin favorit, så är det jag och medlemmarna i Trelleborg Citysamverkan som utser Årets Vardagshjälte.

Det fanns många vardagshjältar att välja mellan i Trelleborg, berättar Lotta Wahlqvist.

– Många med ett gott hjärta och som hjälper medmänniskor. Vi valde Isabella Gano för att hon, trots att hon jobbar heltid och själv har två barn driver Julhjälpen. Det är något som kräver tid och engagemang och hon har involverat hela sin familj i detta.

Som Årets Vardagshjälte Trelleborg 2018 får Isabella Gano och hennes familj ett diplom, gåvor från medlemmar i Trelleborg Citysamverkan samt ett Citykort laddat med pengar.

Publicerad 03 January 2019 13:40