Trelleborg FFs klubbdirektör Mattias Kronvall och Peter Swärdh, som nu går in i klubben i rollen som manager.

Trelleborg FFs klubbdirektör Mattias Kronvall och Peter Swärdh, som nu går in i klubben i rollen som manager. Foto: Trelleborgs FF

Peter Swärdh börjar som manager i Trelleborgs FF

"Det ska bli spännande att vara med och utveckla föreningen på kort och lång sikt"

TRELLEBORG.

Trelleborgs FF fortsätter bygga vidare inför kommande säsong och skriver nu kontrakt med Peter Swärdh. Peter kliver in i en ny roll som manager i klubben vilket innebär en kombination av sportschefsroll och tränarroll. Kontraktet med Peter Swärdh gäller för två år.

Av
Markus Celander

Rollen som manager är ny i klubben och kompletteras med att tidigare assisterande tränarduon Kristian Haynes och Magnus Andersson får utökat ansvar som tränare.

– Efter beslutet av att stuva om i sportorganisationen och göra förändringar i både sportchefs- och tränarrollen känns det helt rätt att satsa på en managerroll. Peter Swärdh, med sin gedigna erfarenhet, är helt rätt för den rollen. Mattias Kronvall, som tidigare haft både klubbdirektörsroll och sportchefsroll, kan nu fokusera på att utveckla föreningen och Peter Swärd kan tillsammans med Kristian Haynes och Magnus Andersson ta vid när det gäller den sportsliga utvecklingen, säger Torbjörn Jönsson, Trelleborgs FF:s styrelseordförande, på klubbens hemsida.

Peter Swärdh har mångårig erfarenhet från elitfotbollen. 2002 tog han över som huvudtränare för Helsingborgs IF. Peter Swärdh har dessutom jobbat på elitnivå i Åtvidaberg, Mjällby, Kalmar FF och Landskrona BOIS.

Den 14 januari är spelarna tillbaka från sin semester och Peter Swärdh har sin första träning i Trelleborgs FF.

– Jag ser med glädje fram emot att ta mig an rollen som manager i Trelleborgs FF. Trelleborgs FF är en genuin förening med många möjligheter och det ska bli spännande att vara med och utveckla föreningen på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att träffa spelarna den 14 januari och påbörja arbetet med att sätta min prägel på laget och spelet på plan, säger Peter Swärdh.

Publicerad 04 January 2019 12:06