Trelleborgs kommun toppar statistiken i hela landet över prisökning på bostadsrätter de senaste 20 åren.

Trelleborgs kommun toppar statistiken i hela landet över prisökning på bostadsrätter de senaste 20 åren. Foto: Mostphotos

Störst prisökning på bostadsrätter i Trelleborg

Av
Markus Celander

TRELLEBORG. En kartläggning framtagen av Svensk Fastighetsförmedling visar att Trelleborg är den kommun i Skåne som haft störst prisökning på bostadsrätter de senaste 20 åren. Uppgången är på hela 1 774 procent under perioden och innebär att Trelleborgs kommun även toppar listan sett till hela landet. När det gäller villapriserna i Skåne är det Lomma kommun som har ökat mest med 344 procent.

– Trelleborg har haft ett enormt uppsving de senaste 20 åren. Infrastrukturen har förbättrats med både Pågatågen och motorväg, vilket lockat många från de dyrare grannkommunerna. Trots den stora prisökningen ligger Trelleborg prismässigt en bra bit under dessa. Med bra kommunikationer och möjlighet till mer yta för pengarna stannar unga vuxna i kommunen. Trelleborg är en oslipad diamant längs med södra kusten och politikerna satsar på att öppna upp hamnstaden även för invånarna. Med fler initiativ kan vi vänta oss en fortsatt prisökning även framöver, säger Karl Fredrik Wahn, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Trelleborg, i ett pressmeddelande.

Publicerad 15 February 2019 12:44