Sångerskan och musikalartisten Lisa Romée är gästartist på Trelleborg Musikkårs vårkonserter i år. Bredvid henne Claes Kroon, som föutom att vara ordförande har spelat valthorn i musikkåren i över 50 år.

Sångerskan och musikalartisten Lisa Romée är gästartist på Trelleborg Musikkårs vårkonserter i år. Bredvid henne Claes Kroon, som föutom att vara ordförande har spelat valthorn i musikkåren i över 50 år. Foto: Markus Celander

Lisa Romée gästartist när film möter musikal i vårkonsert

Trelleborgs Musikkårs vårkonsert ges även i Skanör i år

TRELLEBORG.

I år ger Trelleborgs Musikkår för första gången två vårkonserter. Gästartist är musikalartisten Lisa Romée. "Trelleborgs egen sångfågel", säger musikkårens ordförande Claes Kroon.

Av
Markus Celander

Temat för konserten är "Från Filmduk till Musikal" och vad passar då bättre än Lisa Romée på scen, menar Claes Kroon.

– Hon är uppvuxen i Trelleborg och är känd från musikalscenen.

Numera Malmöbon Lisa Romée har gjort roller i till exempel Miss Saigon, Evita och Hair och är även frilansande sångerska, konfrencier och artist. Hon berättar att hon uppträtt i musikkårens vårkonsert en gång tidigare.

– Det var i Söderslättshallen för sex år sedan, när Trelleborgs Musikkår hade 75-årsjubileum. Förutom jag var Danne Stråhed, Marianne Mörck och Linus Fagerström med.

Några fler konserter i Söderslättshallen blir det inte, där ska bara idrottas numera. I år ska vårkonserterna hållas i Skanörs kyrka och i Trelleborgs församlingshem.

– Vi ger två konserter i år. Vi lägger ned så mycket arbete på detta och då känns det lite trist att bara ge en konsert och sen säga tack och hej för oss, säger Claes Kroon.

Trelleborgs Musikkår har framträtt i Skanörs kyrka en gång tidigare, 2017, med tvärflöjtisten Jörgen Tånnander.

– Vi fattade tycke för den kyrkan, där är bra akustik.

Bland låtarna i årets vårkonsert finns en "salig blandning" enligt Claes Kroon som nämner musik från skräckfilmen Psycho, "Du måste finnas" från Kristina från Duvemåla – "Den tycker jag om att sjunga", inflikar Lisa Romée – och "Don´t Cry for Me Argentina från Evita.

– Och så gör vi den fantastiska sången från Love Story, säger Lisa Romée och nynnar på filmens ledmotiv "Where do I begin".

FAKTA. Vårkonsert med Trelleborgs Musikkår och Lisa Bromée ges i Skanörs kyrka den 13 april klockan 16 och i Trelleborgs församlingshem den 14 april klockan 16.

Publicerad 09 March 2019 07:00