Gilbert Tribo (L), ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden, delar ut priset för Skånes bästa vårdcentral 2019, till verksamhetschefen Charlotta Åkesson. Anna Ivarsson, läkare på vårdcentralen fanns också på plats för att ta emot priset.

Gilbert Tribo (L), ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden, delar ut priset för Skånes bästa vårdcentral 2019, till verksamhetschefen Charlotta Åkesson. Anna Ivarsson, läkare på vårdcentralen fanns också på plats för att ta emot priset. Foto: Pressbild

Här ligger Skånes bästa vårdcentral 2019: "Vi har kul på jobbet "

Tar hem priset för andra året i rad

ANDERSLÖV.

För andra året i rad får vårdcentralen i Anderslöv utmärkelsen Skånes bästa vårdcentral. Genom kontinuerligt kvalitetsarbete, fast läkarkontakt och goda resultat när det gäller bemötande, tillgänglighet och medicinsk kvalitet tog de hem priset som förutom äran består av 60 000 kronor.

Av
Åsa Meierkord

Charlotta Åkesson, verksamhetschef för Vårdcentralen Anderslöv, tog emot priset tillsammans med delar av personalen. Priset delades ut i samband med hälso-och sjukvårdsnämndens sammanträde under torsdagen. Hon tror att ett medvetet kvalitetsarbete kombinerat med arbetsglädje är nyckeln till framgången.

– Det finns oerhörd kompetens och glädje hos personalen. Vi har kul på jobbet och tar verkligen hand om våra patienter, säger Charlotta Åkesson i et pressmeddelande.

Utmärkelsen ger Vårdcentralen Anderslöv en prissumma på 60 000 kr och ett glasäpple designat av Hanne Dreutler. Priset delades ut av Gilbert Tribo (L), ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden.

– I år har det varit många lovande kandidater. En gemensam nämnare har varit patientens bästa i fokus och ett systematiskt kvalitetsarbete. Jag vill personligen gratulera Vårdcentralen Anderslöv till ett oerhört gott arbete, där tillgänglighet, kvalitet och patientens bästa har varit ledorden i deras arbete. Ett stort tack vill jag även rikta till de andra nominerade och ser fram emot att följa utvecklingen i deras arbete, säger Gilbert Tribo.

Förutom vårdcentralen Anderslöv var Vårdcentralen Dalby och Vårdcentralen Brösarp nominerade till utmärkelsen. Årets nominerade vårdcentraler representeras alla tre av offentligt drivna vårdcentraler i Region Skåne.

Skånes bästa vårdcentral

Skånes bästa vårdcentral är en årlig utmärkelse som tidigare hette Glasäpplet.

Priset går till den vårdcentral som förra året visade bäst resultat för ett antal kriterier, däribland patientomdömen i den Nationella patientenkäten och kvalitetsindikatorer för vårdcentraler i Hälsoval Skåne.

Ärenden till Patientnämnden och IVO vägs också in i bedömningen.

Publicerad 10 March 2019 00:00