Foto: Pingvin Rugby Club

Rugbyn ska växa med ny arena

"Förhoppningsvis kommer fler att upptäcka vår sport"

TRELLEBORG.

Säsongen 2022 är det tanken att Pingvin Rugby Club´s nya hemmaborg ska vara spelklar. "Nya anläggningen kommer att betyda enormt mycket för klubben, både publik- och medlemsmässigt, säger Daniel Sörensson, ordförande i den framgångsrika rugbyklubben.

Av
Markus Celander

Rugbyvänner har längtat i flera år, men om tre år ska väntan vara över. Då ska den nya rugbyarenan stå klar brevid konstgräsplanen på Ymorvallen, inte långt från Pilevallen, där Pingvin håller till idag.

Kommunen har klubbat igenom bygget som beräknas gå på cirka 20 miljoner kronor. Det inkluderar bland annat två fullstora planer samt en ungdomsplan och en läktare för cirka 300 åskådare.

– Det innebär att vi kommer kunna arrangera landskamper i Trelleborg igen. Planen på Pilevallen är för liten för det, vi får inte dispens för landskamper där längre, säger Daniel Sörensson.

Förutom fullstora gräsplaner kommer rugbyklubben även få egna omklädningsrum. Idag delar de omklädningsrummen som hör till gamla Köpingeskolans gympahall med andra verksamheter. Inte optimalt för en allsvensk klubb, konstaterar Daniel Sörensson.

– Man kan inte lämna kvar sina saker där, då försvinner de sannolikt. Bortalagen byter om där och bär sedan med sig sina saker och lägger dem vid planen eller i vårt klubbhus under matchen.

Klubben kommer på egen hand att finansiera ett klubbhus på den nya anläggningen. Sammantaget blir det ett lyft för rugbyn i stan, menar Daniel Sörensson.

– Idag är vi ju trångbodda och våra planer räcker inte till, men med nya anläggningen kommer vi förutom landskamper även kunna utöka våra träningstider och våra satsningar på ungdomsturneringar, och även kunna arrangera ungdoms-SM.

– Och förhoppningsvis kommer fler att upptäcka vår sport.

Publicerad 12 March 2019 08:57