Intra ligger vid Hedvägen i Trelleborg. Företaget utvecklar, importerar, lagerhåller och marknadsför utrustningar för materialhantering, till exempel domkrafter, handtruckar och avfallskärl. Företaget har ett 20-tal anställda.

Intra ligger vid Hedvägen i Trelleborg. Företaget utvecklar, importerar, lagerhåller och marknadsför utrustningar för materialhantering, till exempel domkrafter, handtruckar och avfallskärl. Företaget har ett 20-tal anställda. Foto: Google Maps

Intra lämnar Trelleborg "så snart som möjligt"

Vite från kommunen ligger bakom företagsflytten

TRELLEBORG.

Företaget Intras vd Stefan Möller meddelar att företaget ska lämna Trelleborgs kommun på grund av ett vite för att Intra inte bebyggt en tomt trots löfte till kommunen om att göra så.

Av
Markus Celander

Vitet var först 218 400 kronor, men när Stefan Möller redan i höstas hotade att lämna Trelleborgs kommun på grund av detta halverades nyligen vitet till 109 200 kronor. Men det räckte inte för att få Intras vd att ändra inställning.

Efter en tidigare artikel om saken på Lokaltidningen Trelleborgs webbsajt skriver han angående det halverade vitet i en kommentar på tidningens Facebooksida: ”Så himla trevligt och professionellt att denna information tillkännages oss på detta sätt! Väldigt bra gjort Trelleborgs kommun! Får se vem som välkomnar oss bättre! Vellinge, Svedala, Ystad eller Malmö.”

Han har även mejlat beslutet att Intra lämnar Trelleborgs kommun ”så snart som möjligt” till kommunalråd Mikael Rubin (M), enligt Trelleborgs Allehanda. Till TA säger Mikael Rubin att han inte tycker att kommunen varit företagarovänlig i det här fallet, men att man generellt kan bli bättre i kontakten med företagare.

– Med tanke på var vi ligger i olika undersökningar så måste vi bli bättre.

I ett sms till TA skriver Stefan Möller att signalen de får från Trelleborgs kommun är att ”våga inte satsa framåt, går det inte som du tänkt så straffar kommunen dig med böter”, och han fortsätter: ”Vi är i fortsatt stark utveckling framåt och ser att vi under de närmaste kommande åren behöver större lokaler för att klara expansionsmålen. Med facit i hand kommer vi att undersöka möjligheten att genomföra våra expansionsplaner i en annan företagarvänligare kommun.”

Tekniska chefen i Trelleborgs kommun, Martin Nilsson, förklarade i TA nyligen att man ser vitet som en markering mot företag som köper tomter. Syftet är att försäkra sig om att företagen verkligen bygger. ”Uppfyller man inte avtalen så får det konsekvenser, annars är det ju tandlöst.

Publicerad 19 March 2019 09:15