Nu är också Skyttsgården på förslag till försäljning.

Nu är också Skyttsgården på förslag till försäljning. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

M och KD-styret vill sälja fler kommunala fastigheter

"Privata hyresvärdar gör det mycket bättre"

TRELLEBORG.

Listan över fastigheter i kommunal ägo som ska säljas har blivit längre. Motorklubbens gård och Karlfälts gård är några av de nya objekten.

Trelleborgs motorklubbs gård på Havrejordsvägen norr om nya vattentornet, MC-klubben Huggarnas fastighet, Skyttsgården och Karlfälts gård i Kyrkoköpinge. Nu drygas listan ut med fastigheter som M och KD- styret vill lägga ut till försäljning.

– Det är inte kommunens uppgift att vara hyresvärd. Det kan privata hyresvärdar göra mycket bättre. Se bara på det gamla kommunhuset i Klagstorp, det blev museum, något sådant hade kommunen aldrig drivit, säger Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sedan tidigare är både Anderslövs gamla kommunhus och Södra Åbys tidigare förskola på förslag att säljas. Liksom fyrplatsen med tillhörande byggnader. Efter att kommunen har fått tillträde till Smygehuk via en blivande stiftelse, är planerna kring försäljningen av fyrplatsen inte lika självklara men fastigheten är fortfarande med på listan.

Det är heller inget slutgiltigt beslut taget i kommunfullmäktige angående övriga försäljningar i den första omgången.

Andra fastigheter som finns med i den nya omgången av planerade försäljningar är Länkarnas hus och Skyttsgården, där även Biogascentrum och Pegasus etableringsboende ingår. Även Modeshögs etableringsboende som tidigare var en skola, finns som förslag.

Enligt Mikael Rubin vill en del av föreningarna som hyr i dag köpa loss fastigheterna.

– De har ju investerat i sina fastigheter, som till exempel Trelleborgs motorklubb.

När kommunstyrelsen tog beslut om försäljningarna stöttade Sverigedemokraterna Moderaterna Kristdemokraterna och det blev därmed majoritet för förslaget. Alla övriga partier röstade mot. Slutgiltigt beslut tas i kommunfullmäktige.

Publicerad 09 April 2019 06:00