Niklas Blonér på väg upp i Valengallerian.

Niklas Blonér på väg upp i Valengallerian. Foto: Markus Celander

Ny centrumchef på väg uppåt med Valen

Tomma lokaler ska fyllas: "Intresset är stort"

TRELLEBORG.

Fastighetsägaren Skandia fastigheter gör nu en nystart med Valengallerian. "Vi ska lyfta gallerian och fylla tomma lokaler", säger Valens nye centrumchef Niklas Blonér.

Av
Markus Celander

Skandia fastigheter äger 14 köpcenter över hela landet. I december i fjol sålde de ett av dessa, Magnus Stenbock-gallerian i Helsingborg.

– Det innebar att vi frigjorde kapacitet att satsa på Valen, säger Niklas Blonér.

Han är sedan tidigare även chef för Väla centrum utanför Helsingborg, något han tror kommer att vara till hjälp när nu Valen ska bli en mer attraktiv galleria.

– Väla är en stor regional handelsplats med 200 hyresgäster och 11,5 miljoner besökare om året. Vi hoppas kunna utnyttja alla de kontakter vi har där uppe, till exempel de stora kedjeföretagen.

Valengallerian har idag ett 30-tal hyresgäster. En ny blev klar nyligen, berättar Niklas Blonér.

– Det är leksaksbutiken Lekia, som ersätter BR Leksaker som försvann från Valen för ett tag sedan. Men de öppnar inte förrän framåt hösten. Vi har ytterligare mellan fem och sju tomma lokaler som vi vill fylla och intresset är stort.

Valengallerian har stor potential, menar Niklas Blonér, men förutom att fylla tomma lokaler behöver den en uppfräschning.

– Det ska vara rent och snyggt, och här bör bli lite mer upplyst, nu är här lite dunkelt. Dessutom behövs fler sittytor för att det ska bli en större mötesplats.

Han påpekar att Skandia fastigheter haft en liten organisation på Valengallerian.

– De har gjort ett bra jobb utifrån förutsättningarna, och den gamla organisationen stannar kvar, men nu blir den alltså större och vi ska.ta Valen upp en nivå till.

Niklas Blonér är ny centrumchef på Valengallerian i Trelleborg.

Niklas Blonér är ny centrumchef på Valengallerian i Trelleborg. Foto: Markus Celander

Den fysiska handelsplatsen slåss om kunderna med en allt större webbhandel, men enligt Niklas Blonér kommer köpcentren att finnas kvar – om än med lite annat fokus.

– Du kan ju inte klippa dig på nätet. Tjänsteföretagen kommer alltid att behövas, som till exempel frisörer, vårdinrättningar, kaféer och restauranger. Så länge människan har funnits har folk samlats runt människor som har något att erbjuda, vare sig det handlat om hantverk, service eller mat – så, med risk att låta tjatig – tomma lokaler drar inte folk.

Vem är drömhyresgästen?

– Det svaret spar jag på lite grann. Men här är saker på gång. Att omformatera ett helt köpcentrum sker dock inte över en natt.

Publicerad 09 April 2019 09:01