På bilden Lekia-butiken på Emporia i Malmö. Samma killar som driver den ska driva Lekia-butiken på Valengallerian i Trelleborg.

På bilden Lekia-butiken på Emporia i Malmö. Samma killar som driver den ska driva Lekia-butiken på Valengallerian i Trelleborg. Foto: Pressbild

Valengallerian får leksaksbutik igen

Lekia öppnar i augusti

TRELLEBORG.

Leksakskedjan Lekia öppnar butik på Valengallerian i Trelleborg. "Vi har som mål i år att öppna 40 nya butiker i Sverige och Norge. Butiken i Trelleborg är en av 31 som redan nu i april har kontrakt", säger Lekias vd Baldvin Georgsson.

Av
Markus Celander

Lekia har tidigare funnits i Trelleborg, vid gågatan fast längre österut än Valengallerian. Det rör sig dock inte om samma personer nu som ska driva butiken, berättar Baldvin Georgsson.

– De som driver den är Anders Andersson och Markus Andersson. Anders driver sedan tidigare Lekia på Väla och Markus en butik i Lund. De slog sig samman och öppnade Lekia på Emporia i höstas och inom kort öppnar de en till butik i Malmö, på Triangeln.

Lekia har idag cirka 140 leksaksbutiker i Sverige och Norge och ska i år starta upp 40 nya, varav 31 redan är kontraktklara, berättar Baldvin Georgsson.

– När den tidigare marknadsledande aktören i branschen BR gick i konkurs så lämnade det utrymme för oss, förklarar han.

Enligt Baldvin Georgsson har leksaksbutikerna en bra möjlighet att kunna möta konkurrensen från e-handeln.

– Barn vill gå till en butik och kunna röra vid och testa lekasakerna. Gör vi butikerna attraktiva, att det blir en upplevelse för barnen, har vi alla möjligheter. Som butiken i filmen "Big" med Tom Hanks – har man gjort så har man gjort rätt.

Lekia planerar att öppna på Valengallerian i augusti.

Fotnot. "Big" är en amerikansk film från 1988 där Tom Hanks spelar en tolvåring i en vuxen mans kropp som arbetar i en stor leksaksaffär.

Publicerad 09 April 2019 09:00