Patrik Hjelte äger McDonalds i Trelleborg.

Patrik Hjelte äger McDonalds i Trelleborg. Foto: McDonalds

McDonalds välkomnar Burger King till Trelleborg

"Större utbud på en plats drar mer folk dit vilket gynnar alla företagen där"

TRELLEBORG.

McDonalds välkomnar konkurrenten Burger King till Trelleborg. "Spontant ser vi all etablering här som positiv", säger Patrik Hjelte, ägare till McDonalds i Trelleborg.

Av
Markus Celander

McDonalds var ett av de första företagen som etablerade sig på handelsplatsen vid Hedvägen. Flytten från centrum har fallit mycket väl ut, enligt Patrik Hjelte.

– Vi har slagit försäljningsrekord de senaste två åren här i Trelleborg. Och det går mycket bra för McDonalds i övriga Sverige också.

Att Burger King snart öppnar vid Hedvägen mitt emot hans restaurang ser han som positivt.

– Ser man till andra områden där andra restaurangkedjor etablerat sig nära oss så har det varit positivt för alla. Vi är jätteglada för det, även att Coop etablerar sig här. Större utbud på en plats drar mer folk dit vilket gynnar alla företagen där.

Patrik Hjelte ser det inte som omöjligt att McDonalds expanderar ytterligare i Trelleborgsområdet – restaurangkedjan har som mål att 100 nya restauranger ska etableras i Norden de närmsta fem åren, varav 40–50 i Sverige.

Även restaurangen vid Hedvägen kan behöva fler anställda, påpekar han.

– Vi får se vad som händer med E6 vid vattnet, om den stängs ned. Då lär ju trafiken öka på Hedvägen när dagpendlingen hamnar där. Och ett ännu större flöde av människor på Hedvägen gynnar ju företagen där.

Publicerad 12 April 2019 10:44