Den 26 maj röstar Europa.

Den 26 maj röstar Europa. Foto: Stock Adobe

Trelleborg väl rustad för EU-val

TRELLEBORG.

Förberedelserna inför EU-valet den 26 maj är i full gång i Trelleborgs kommun. Intresset för att jobba med valet har varit stort.

Av
Åsa Meierkord

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet i Sverige och kommunerna förbereder sig. I Trelleborg är samtliga poster, såväl ordförande som vice ordförande, tillsatta. Intresset för valarbetet har varit väldigt stort. och rekryteringen av valförrättare för valdagen har gått över förväntan.

– Det är både roligt och inspirerande att se att det finns så många som väljer att engagera sig i den demokratiska processen. Vi har fått in intresseanmälan från personer som har arbetat som röstmottagare under många tidigare val, men även från gymnasieelever som vill delta i valförrättandet. Just nu pågår bemanningsarbetet för fullt och valkansliet räknar med att kunna komma ut med mer information till våra röstmottagare inom kort, berättar Beata Mastecka, utredare, kommunledningsförvaltingen, Trelleborgs kommun i en kommentar på kommunens hemsida.

I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i parlamentet de kommande fem åren. Den 8 maj startar förtidsröstningen på utvalda platser i kommunen. Det går även bra att förtidsrösta via post. Under april månad kommer ytterligare information att skickas ut via post, till alla hushåll i kommunen.

Publicerad 15 April 2019 00:00