På taklagsfest: Andreas Granberg, vd på Eirhem, kommunalråd Mikael Rubin (M) och Malin Fredgardh Huber, regionchef på Attendo. I bakgrunden föremålet för festen, äldreboendet som beräknas stå klart den 1 december.

På taklagsfest: Andreas Granberg, vd på Eirhem, kommunalråd Mikael Rubin (M) och Malin Fredgardh Huber, regionchef på Attendo. I bakgrunden föremålet för festen, äldreboendet som beräknas stå klart den 1 december. Foto: Markus Celander

Taklagsfest för sportigt äldreboende

TRELLEBORG.

Det har hållits taklagsfest för äldreboendet som byggs på en tidigare industritomt i slutet av Johan Kocksgatan. Det rör sig om ett livsstilsboende som är tänkt att stå klart den 1 december.

Av
Markus Celander

Malin Fredgardh Huber, regionchef på omsorgsföretaget Attendo berättar att företaget har ett samarbete med Trelleborgs kommun sedan flera år, men att detta är det första boende de ska driva i Trelleborg.

– I perioder när de själva inte haft platser att erbjuda har Trelleborg hyrt korttidsplatser av oss på våra boenden i Vellinge och Malmö. Vi har insett att det funnits förutsättningar att etablera oss i Trelleborg.

Hon tillägger att det varit väldigt lätt och smidigt att ha med Trelleborgs kommun att göra och får medhåll av Andreas Granberg, vd för byggherren Eirhem.

– Det började för två och ett halvt, tre år sedan med rivnings- och saneringsarbeten. Det har varit en ovanligt snabb planprocess, säger han.

Äldreboendet kommer att ha 54 lägenheter och blir ett livsstilsboende med Attendos koncept ”Sport och Spa” där verksamheten utformas så att den främjar hälsa, träning och avkoppling för de boende.

Publicerad 17 April 2019 07:00