Mathilda Larsson och Richard Odenmar, Anderslövs motorklubb, är glada för stipendierna som gör stor skillnad för verksamheten.

Mathilda Larsson och Richard Odenmar, Anderslövs motorklubb, är glada för stipendierna som gör stor skillnad för verksamheten. Foto: Ellansmxfoto

Flera Trelleborgsföreningar får stipendier

AMK: "Betyder väldigt mycket för barn- och ungdomsverksamheten"

ANDERSLÖV.

Nyligen belönades 250 Skånska idrottsledare på barn- och ungdomssidan med stipendier från Sparbanksstiftelserna i Skåne i samarbete med Skåneidrotten. Anderslövs motorklubb fick ta emot två.

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under uppväxten med i en idrottsförening. I år är det trettonde året i rad som Skånes Idrottsledarstipendier delas ut. I Anderslövs motorklubb var glädjen extra stor eftersom två av föreningens ledare fick ta emot var sitt stipendium.

– Vi har jobbat på i ett par år nu med att både få fler ungdomar och fler tjejer börja köra. Att vi har fått möjlighet att hyra ut cyklar har gjort en stor skillnad. Att inte behöva köpa en massa dyra grejer för att prova kan vara avgörande, säger Richard Odenmar, barn- och ungdomsansvarig i Anderslövs motorklubb.

Han och ungdomsledaren Mathilda Larsson har fått varsitt personligt stipendium på 5000 kronor samt 5000 kronor till klubben.

– Det blir sammanlagt 10 000 kronor som går rakt in i föreningen och blir öronmärkta för barn- och ungdomsverksamheten. Till exempel behöver vi nya koner och flaggor och även fler utbildningar för fler ledare, berättar Richard Odenmar.

Snart drar en ny motocrosskola för barn i gång och den är redan fulltecknad.

Klubben har också lagt mycket tid och möda på att jobba med säkerheten på och kring banan. Även här ligger stort fokus på ungdomarna.

– Vi har haft en hel del ungdomar som aldrig gick rätt utbildning och därför inte förstår vad till exempel olika flaggor betyder. De har hängt på våra kurser för knattar bara för att lära sig, berättar Richard Odenmar.

Övriga stipendiater

BK Starke

Lilla Beddinge BK

Gislövs IF

BMK Drive

Publicerad 18 April 2019 00:00