Pontus Gerdman, Oskar Engholm och Peter Engholm är alla numera inbitna padelspelare.

Pontus Gerdman, Oskar Engholm och Peter Engholm är alla numera inbitna padelspelare. Foto: Åsa Meierkord

Nu har Trelleborg en egen padelklubb

Nybildade Trelleborg Padelklubb vill ge ungdomarna en chans

TRELLEBORG.

De började som glada nybörjare och blev sålda på sporten med en gång. Nu har entusiasterna startat Trelleborg Padelklubb och med tanke på att padel är en av Sveriges snabbast växande idrotter ser framtiden ljus ut. Nu hoppas de att få i gång en barn- och ungdomsverksamhet.

Det tidigare squash-proffset Robert Henning testade padel och bytte i princip aldrig tillbaka.

I augusti förra året öppnade han Trelleborg padelcenter med sex banor och Trelleborgarna hittade ganska snart till den nya hallen.

Pontus Gerdman och Peter Engholm var två av dem.

– Jag har aldrig spelat varken tennis eller squash, utan spelat handboll hela livet. Men efter att man har fått barn så har man inte lika mycket tid längre och det verkade roligt med padel, så jag testade, berättar Pontus Gerdman.

Både han och Peter Engholm gick med i en intressegrupp på sociala medier för att hitta folk i Trelleborg att spela med.

– Man spelar ju alltid dubbel, så man behöver vara några stycken. Vi fick ihop ett gäng och så lärde vi oss tillsammans kan man säga, berättar Peter Engholm som har spelat en del tennis tidigare men bara på hobbynivå.

Höllvikenbon och tidigare squashspelare på elitnivå, Robert Henning, drev en squash-hall i Tyskland i tio år. Sedan blev han helt såld på padel. På mindre än ett år har hallen i Trelleborg fått 1300 registrerade kunder.

Höllvikenbon och tidigare squashspelare på elitnivå, Robert Henning, drev en squash-hall i Tyskland i tio år. Sedan blev han helt såld på padel. På mindre än ett år har hallen i Trelleborg fått 1300 registrerade kunder. Foto: Åsa Meierkord

Ganska snart blev gänget fast. Att alla var på samma nivå, gjorde att de också utvecklades snabbt tillsammans.

– Vi kollade på youtube, googlade regler och fick även tips, berättar Pontus Gerdman.

– Det roliga med padel är att man behöver inte ha sysslat med någon racketsport tidigare. Om man bara har lite bollsinne så lär man sig snabbt och känner att det blir spel av det. Det passar också alla. Ung, gammal, barn, vuxna, berättar Peter Engholm.

Nu vill entusiasterna låta fler Trelleborgare ta del av och upptäcka padel, speciellt barn och ungdomar. Intresset finns, därför har de startat Trelleborg Padelklubb.

– I en ideell förening har man möjlighet att söka bidrag för ungdomsverksamhet och med tanke på att det kostar en del för föräldrar att hyra bana, så hade det varit väldigt bra om man kan få ner kostnaderna via en klubb. Genom att dra i gång Trelleborg Padelklubb kan vi också ha träningar och så småningom hålla i tävlingar, säger Peter Engholm.

Peter Engholm och Pontus Gerdman är två av entusiasterna som har startat Trelleborg Padelklubb.

Peter Engholm och Pontus Gerdman är två av entusiasterna som har startat Trelleborg Padelklubb. Foto: Åsa Meierkord

Redan nu har klubben runt 30 medlemmar men man vill såklart bli fler. Både vuxna och ungdomar. Tanken är att man drar i gång träningskvällar så fort det finns ett gäng barn och ungdomar. Klubben har redan ett samarbetsavtal med Robert Henning som driver hallen.

– Det är en social sport med en fin gemenskap. Tröskeln är låg när det gäller att lära sig sporten och sedan är det också så förbaskat roligt att spela, säger Pontus Gerdman.

Publicerad 20 April 2019 00:00