42-åringen dömdes till dagsböter.

42-åringen dömdes till dagsböter. Foto: mostphotos.com

42-årig man skulle köra om polis – åkte fast i stället

Körde i 160 kilometer i timmen

TRELLEBORG/VELLINGE/MALMÖ.

En 42-årig körde 160 kilometer i timmen på E6:an, lade sig bakom en bil och blinkade för att den skulle flytta sig från omkörningsfilen. Men han hade inte räknat med att föraren till bilen var en polis. Nu döms 42-åringen för vårdslöshet i trafik.

Mannen som är hemmahörande i Trelleborg kom körande i hög fart på väg E6 mellan Vellinge och Malmö i mars i år. Vid avfarten vid Yttre Ringvägen var tvungen att sakta ner eftersom en bil låg i omkörningsfilen.

Han blinkade några gånger med helljuset för att få bilisten framför att slutföra omkörningen, eftersom han körde så långsamt. I bilen satt dock en polis som inte var i tjänst vid tillfället. Efter att omkörningen var klar och 42-åringen körde vidare följde polisen efter i sin bil. Någonstans vid Lindängen på Inre Ringvägen, där den tillåtna hastigheten är 90 kilometer i timmen, accelererade polisen och hann ikapp 42-åringen vid Fosieavfarten.

42-åringen körde vidare i hög fart och körde om två bilar på fel sida strax efter avfarten till väg 11 och saktade inte in vid omkörningen. När mannen till sist stannade bilen vid ett lager gick polisen fram till honom och visade sin legitimation. 42-åringen ska då ha sagt att det var dumt det han hade gjort, och att det kanske berodde på att han hade varit i Tyskland och vant sig vid att köra snabbt.

Nu döms 42-åringen till sammanlagt 22 500 kronor i dagsböter av Tingsrätten i Malmö för vårdslöshet i trafik.

Publicerad 23 May 2019 06:00