Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun samverkar för ny arenalösning.

Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun samverkar för ny arenalösning.

Klubb och kommun har en plan ihop

Åker till Norrköping för idéer till nytt arenaområde

TRELLEBORG.

Representanter från Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun åker till Norrköping för att studera hur klubb och kommun där tillsammans utvecklat stadens arenaområde. ”Det är ju nästan en hel stadsdel som växt fram där, något som gynnar både bredd- och elitfotbollen och som också bidrar till hela kommunens utveckling", säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

Av
Markus Celander

Efter cirka tio års olika turer om en ny arena i Trelleborg åker nu hela kommunstyrelsens arbetsutskott tillsammans med Trelleborgs Fotbollförening på en gemensam studieresa den 28 maj till Norrköping för att titta på stadens och fotbollsklubbens satsningar och lösningar där.

Norrköping har seglat upp som ett väldigt lyckat exempel där kommun och fotbollsklubb har valt att jobba tillsammans för att få en integrerad lösning som gynnar både stadens utveckling och idrotten.

I Trelleborgs kommun ser man en idrottssatsning med integrerad stadsutveckling som en spännande möjlighet.

– Efter år av mängder med olika besked är det väldigt viktigt att vi kommer framåt i den här frågan. Idrott är en stor del av satsningar för kommunens ungdomar och om vi kan integrera stadsutveckling med en ökad satsning på idrott vore det fantastiskt, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande.

I ett pressmeddelande beskrivs studieresan till Norrköping som ”första steget för att titta på spännande lösning för ett nytt arenaområde i Trelleborg”.

Publicerad 24 May 2019 07:00