Sista Future Fighter Boxing Camp i Höllviken arrangeras under Kristi Himmelfärdshelgen. På bilden syns initiativtagare Ken Kvist, Höllvikens boxningsklubb och Leonard Crene, 12 år, från Team Ljungby Box IF.

Sista Future Fighter Boxing Camp i Höllviken arrangeras under Kristi Himmelfärdshelgen. På bilden syns initiativtagare Ken Kvist, Höllvikens boxningsklubb och Leonard Crene, 12 år, från Team Ljungby Box IF. Foto: Åsa Meierkord

Ny rikting för vinnande boxningsläger

Sista året för Future Fighter Boxing Camp

HÖLLVIKEN.

Engegemang, samarbete och prestigelöshet – och massor av rolig boxningsträning. Efter tio år som en samlande kraft och inspiration lägger nu Future Fighter Boxing Camp om kursen och riktar in sig på ledarskapsutveckling från och med nästa år.

Nybörjare tränar sida om sida med världsmästare. Deltagarna får både fysträning, teknikträning, föreläsningar och gemensamma aktiviteter under de fyra dagar som Future Fighter Boxing Camp pågår i Höllviken.

När det första lägret arrangerades för tio år sedan deltog cirka 30 boxare. I år är de 150 och kommer från Tyskland i söder till USA i väst och Östersund i norr.

– När jag satte mig ner och började planera för det här lägret så tänkte jag just ledorden engegemang, samarbete och prestigelöshet. Det behövdes ett läger för boxare som gav något mer än träningen. Där alla nivåer, från landslagstränare och landslagsboxare till nybörjare var med och utvecklades tillsammans, säger Ken Kvist, Höllvikens boxningsklubb.

Han fick hjälp att starta lägret av Ida Kvist som då jobbade på svenska boxningsförbundet och resultatet blev över förväntan.

– Många kommer tillbaka och sättet att jobba har spridit till klubbar runt om i landet. Att inte bara träna teknik utan även ge utrymme för inspirerande föreläsningar och ledarskapssnack gör att vi växer, inte bara som boxare och som klubb, utan som människor vilket i sin tur är riktigt bra för sporten, säger Ken Kvist.

Leonard Crene, 12 år, från Team Ljungby Box IF är på Future Fighter Boxing Camp för fjärde året.

– Jag lär mig så mycket, både handteknik och fotteknik och träffar så många nya människor, det är roligt helt enkelt, säger han .

Vid starten för tio år sedan, fick Ken Kvist hjälp av Ida Kvist, som då jobbade på Svenska boxningsförbundet.

Vid starten för tio år sedan, fick Ken Kvist hjälp av Ida Kvist, som då jobbade på Svenska boxningsförbundet. Foto: Åsa Meierkord

Nästa år blir det dock ingen Future Fighter Boxing Camp på samma sätt som den anordnats hittills.

– Efter tio år har Future Fighter Boxing Camp spridit sig och tanken är att klubbarna runt om i Sverige ska ordna mindre läger. Här i Höllviken ska vi istället arrangera Future Fighter Leader Camp. Utan bra ledare stannar boxningen, säger Ken Kvist.

Publicerad 02 June 2019 06:00