Valen får nya ägare i höst.

Valen får nya ägare i höst. Foto: Google Street View

Valengallerian såld till nytt bolag

Point Properties AB köper fastigheten för 220 miljoner

TRELLEBORG

Fastighetsbolaget Point Properties AB köper Valengallerian från Skandia Fastigheter, som i stället ska lägga fokus på ett antal större stadsutvecklingsprojekt. Det innebär att Niklas Blonér som tillträdde i våras, slutar som centrumledare senast i september. Sedan tar ett ny ledning över.

Point Properties AB som är ett nyetablerat dotterbolag till Aktiebolaget Fastator, har bland andra de tidigare kända politikerna Björn Rosengren och Carl Bildt i sin styrelse.

Målsättningen med det nya bolaget är skapa nya förutsättningar för livskraftiga stadsmiljöer tillsammans med kommuner och andra aktörer kring samhällsservice, handel och boende – att hjälpa till att utveckla svenska stadskärnor.

– Point Properties växer vidare i snabb takt och fastigheten med sitt strategiska läge är viktig för staden och vi ser fram emot att vara med och utveckla fastigheten och staden vidare, säger Joachim Kuylenstierna, VD på Fastator.

Bolaget tar över fastigheten från Skandia i höst.

– Då vi i dagsläget har fullt fokus på ett antal större stadsutvecklingsprojekt var intresset från en aktör med Point Properties inriktning särskilt välkommet. Deras ambition att skapa livskraftiga stadsmiljöer går helt i linje med våra visioner – inte minst när det gäller den framtid vi sett framför oss för Valengallerian. De kommer att ge fastigheten och staden de bästa förutsättningarna att få det lyft de behöver, säger Bo Jansson, chef för köpcentrum på Skandia Fastigheter i ett pressmeddelande.

Point Properties

Point Properties etablerades som ett dotterbolag till Fastator som är ett investmentbolag specialiserat påfastighetssektorn och tillfördes då ett antal fastigheter som Fastator redan äger.

Styrelsen består av Björn Rosengren, Lars-Johan Jarnheimer, Carl Bildt, Paul ”Dino” Larsson, Erik Tillberg samt Joachim Kuylenstierna med Martin Friis som tf VD.

Med Point Properties vill bolaget "utveckla svenska stadskärnor till stadsstjärnor."

Publicerad 09 June 2019 00:00