Lokalt producerade grönsaker, ägg och kött lämnas ut i Reko-ringen Trelleborg. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Lokalt producerade grönsaker, ägg och kött lämnas ut i Reko-ringen Trelleborg. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Stock Adobe

Bilfirmor ställer upp för Reko-ringen – ny plats klar

Nytt utlämningsställe på Maskingatan

TRELLEBORG.

Efter en hel del problem med att hitta ett utlämningsställe verkar det nu som om Reko-ringen kan ha fått en permanent plats tack vare två bilfirmor på Maskingatan.

Från och med den 26 augusti kommer Reko-ringens producenter kunna lämna ut sina varor på gräsplanen vid Hedins bil och Ditec.

– Lotta Wahlqvist från Cityföreningen frågade om vi kunde tänka oss att låna ut gräsplanen. Vi måste ju hjälpa varandra i kommunen. Om vi har en gräsplätt som inte direkt används så är det väl bra om någon annan kan använda den, vi testar och ser hur det går, säger Morgan Ahlström, platschef på Hedins bil.

Första utlämningen blir alltså måndag vecka 35. Därefter sker utlämning varannan vecka som vanligt.

I en Reko-ring säljs råvaror och produkter direkt från producent till konsument. Det finns över hundra Reko-ringar i Sverige med sammanlagt över ett par hundratusen medlemmar. Kunderna beställer och betalar varor från lokala producenter i förväg och varorna hämtas sedan på en utlämningsplats. Morgan Ahlström har inte själv handlat tidigare via Reko-ringen, men känner till konceptet via sin familj.

– Nu ska jag spana in det bättre.

Han ser fler fördelar med att upplåta marken för Reko-ringen.

– Vi kan hjälpa varandra att dra folk både till området här vid Hedvägen och till oss, miljötänket finns ju här med, vi säljer självklart el-bilar, säger Morgan Ahlström.

Reko-ringen

Utlämning: Gräsplanen vid Hedin Bil/Ditec, Maskingatan 5. Närmaste busshållplats är Trelleborg Lavettvägen eller Karbingatan om man tar stadsbuss.

Tid: Klockan 18-18.30.

Reko-ringen byter även namn från ”REKO Söderslätt” till ”REKO Trelleborg” då fler REKO-ringar nu har startats runt om på Söderslätt.

Publicerad 16 August 2019 10:05