Med hösten duggar inte bara regnet tätt utan också programpunkterna på biblioteket.

Med hösten duggar inte bara regnet tätt utan också programpunkterna på biblioteket. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Fullspäckat på biblioteket i höst

Både trafik och utomjordiskt på programmet

TRELLEBORG.

Hösten på biblioteket rymmer både författardrömmar, utomjordiskt material samt vittnesmål från en av förintelsens sista vittnen.

Av
Åsa Meierkord

Säsongen sparkas i gång lördagen den 7 september med "Skrivardagen" som pågår klockan 11-14. Dagen vigs för dem med författardrömmar och vill komma igång med skrivandet. Tips, verktyg och instpiration utlovas. Det blir panelsamtal och skrivövningar, fika och skrivarprat. Gratis biljett.

Fredagen den 13 september klockan 19 är det säsongspremiär för Trelleborg Comedy Club. Fri entré, ingen biljett behövs

Måndagen den 16 september klockan 19 är det dags för KL7 och föredraget "Förintelsens ögonvittne berättar sin historia" där Lea Gleitman, 95 år, Malmöbo och ett av de allra sista ögonvittnena från Förintelsen, berättar om sina upplevelser; om sin älskade familj, gettot, tvångsarbetslägret, dödsmarschen och vardagen i koncentrationslägret Bergen-Belsen.

Torsdagen den 19 september klockan 12 står föreläsningen "Hotet från rymden" med Sanna Alwmark på programmet. Varje år landar ungefär 40 000 ton utomjordiskt material på jorden. Lyckligtvis är det mesta av detta material stort som dammkorn, men en del större stenar rasar också ner. Ibland är stenarna riktigt stora, och kollisionerna kan få väldigt stora konsekvenser. Gratis biljett.

Under den Europeiska trafikantveckan ges möjlighet att träffa en tjänsteperson från kommunen och ge synpunkter och åsikter om trafik eller mobilitet i Trelleborgs kommun. De finns tillgängliga på biblioteket tisdagen den 17 september till 20 september.

Publicerad 05 September 2019 00:00